Φίλες και φίλοι με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα www.kmylonas.gr.

Σε μία εποχή όπου το διαδίκτυο έχει εισβάλει δυναμικά στη ζωή μας και η καθημερινότητα, πέρα από τις δυσκολίες της εποχής που είναι μεγάλες, “βομβαρδίζεται” από ειδήσεις και “ψευδοειδήσεις” με τις δεύτερες να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, η παρούσα ιστοσελίδα φιλοδοξεί με ταπεινότητα, ειλικρίνεια και βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνδημότη, κάτοικο και φίλο του Ασπροπύργου, να συμβάλει κατά τρόπο ουσιαστικό στον προβληματισμό για τα σημαντικά θέματα του τόπου μας.

Στόχος δεν είναι να αποτυπώνονται οι προσωπικές μου απόψεις και μόνο, αλλά ν’ αποτελέσει μια πλατφόρμα συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και ανάδειξης ιδεών, αλλά και κοινής αναζήτησης λύσεων για ζητήματα που άπτονται της πορείας και του μέλλοντος του Ασπροπύργου.

Μίας περιοχής που ζω, αναπνέω, εργάζομαι και μοχθώ, κι αυτό δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, επειδή έτυχε να γεννηθώ στον Ασπρόπυργο, αλλά είναι για μένα συνειδητή επιλογή. Το ίδιο είμαι βέβαιος, ότι συμβαίνει και με τους περισσότερους από εσάς.

Εδώ έζησα τα παιδικά μου χρόνια με όλες τις γλυκές τους αναμνήσεις. Χρόνια ανέμελα που δεν απολαμβάνουν τα νέα παιδιά…, έπαιξα στις αλάνες της γειτονιάς μου και την πανέμορφη παραλία, εκεί που τώρα υπάρχει μόνο εγκατάλειψη. Ανακάλυψα τις ομορφιές της ζωής και απόλαυσα τις μυρωδιές της φύσης η οποία σήμερα έπαψε πια να μας τις προσφέρει με την ίδια απλοχεριά και βέβαια δεν ευθύνεται εκείνη γι’ αυτό…

Ακόμη και στο διάστημα των σπουδών μου, που αναγκάστηκα να ξενιτευτώ, η σκέψη μου για την πόλη μας ήταν φλόγα άσβεστη.

Ευκαιρίας  δοθείσης στην αφετηρία αυτού του ταξιδιού μέσα από τις στήλες και τις ενότητες της παρούσας ιστοσελίδας, θα ήθελα να εκφράσω και να μοιραστώ μαζί σας, την έντονη ανησυχία και αγωνία μου για το “αύριο” της περιοχής μας, των νέων μας και των επόμενων γενιών και να σας καλέσω να προβληματιστούμε μαζί πάνω σ’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα.

Η υποβάθμιση είναι διαρκής και οι ευθύνες μεγάλες αν και αρκετά προσωποποιημένες στη διάρκεια των χρόνων.

Η έλλειψη στρατηγικής για μία πόλη ανθρώπινη, ασφαλής, εξωστρεφής και με δημιουργική έκφραση προσωπικά με πληγώνει και με θυμώνει. Θεωρώ ότι η εκπόνησή της, είναι αδήριτη ανάγκη και όχι πολυτέλεια για τον τόπο μας.

Ο Δήμος πρέπει να σταματήσει να αδιαφορεί για τα θέματα που αφορούν την εξέλιξη, την ανάπτυξη, την προοπτική και ανάδειξη της πόλης. Αυτά είναι τα μείζονα ζητήματα αυτού του τόπου.

Στρατηγική επιλογή είναι να υπάρξει ο σωστός σχεδιασμός και ο Ασπρόπυργος να αποτελέσει το διαμετακομιστικό κέντρο αγαθών, να παρέχει υπηρεσίες χαμηλής όχλησης, να γίνει μία πόλη μητροπολιτική και ζωντανή, με ανάδειξη του παραλιακού μετώπου.

Ο Ασπρόπυργος πέρα από βιοτεχνίες, βιομηχανίες, και …φουγάρα, διαθέτει πλούσιο πνευματικό, πολιτιστικό, αθλητικό αλλά και φυσικό πλούτο, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό μένει αναξιοποίητος. Πλούτος είναι οι άνθρωποί του ΕΣΕΙΣ, το δημιουργικό και ποιοτικό κομμάτι της κοινωνίας.

Σας καλώ να γίνουμε συνοδοιπόροι!. 

Πέρα από την ανάπτυξη μίας αμφίδρομης επικοινωνίας και όλα όσα προαναφέρθηκαν, στόχος του ιστότοπου αυτού, είναι ν’ αποτελέσει και τον συνδετικό κρίκο με κάθε Ασπροπυργιώτισσα και Ασπροπυργιώτη, σε μία προσπάθεια συνένωσης δυνάμεων, χωρίς παρωπίδες και δογματισμούς. Να μπορεί να παρεμβαίνει στην κατεύθυνση της άσκησης πίεσης για την αναβάθμιση και ανάδειξη της αγαπημένης μας περιοχής.

Στα περιεχόμενα της ιστοσελίδας θα μπορείτε να βρείτε ακόμη, όλα τα τελευταία νέα γύρω από την αγορά των αναλώσιμων σχετικών προιόντων με τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων, θέματα της περιοχής μας, εκδηλώσεις, αλλά και ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος και επικαιρότητας.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Μείνετε συντονισμένοι και θα τα λέμε πολύ συχνά.

Με εκτίμηση
Μυλωνάς Κώστας
Επιχειρηματίας – δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ”

Fb: Mylonas Kostas