img
Γέννημα θρέμμα Ασπροπυργιώτης, γεννήθηκα στις 10 Ιανουαρίου του 1972. Είμαι παντρεμένος με την Άννα Περδικάκη (Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια).

Πρόλαβα κι έπαιξα στις μεγάλες και καθαρές αλάνες του Ασπροπύργου, ενώ στα Δημόσια Σχολεία της πόλης μας έκανα τα πρώτα μαθητικά βήματα και έβαλα τις γνωστικές βάσεις για τις μετέπειτα σπουδές μου.

Εκεί σφυρηλάτησα και τις αρχές και αξίες που μου ενέπνευσαν και με δίδαξαν οι γονείς και οι δάσκαλοί μου.

img
Πραγματοποίησα τις σπουδές μου στην Ελλάδα αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία. Αποφοίτησα το 1995 Μηχανολόγος Μηχανικός ενεργειακής κατεύθυνσης από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Λάρισας.
Το 1999 απέκτησα πτυχίο της Σχολής Διοίκησης και Οργάνωσης Μεταποιητικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Brunel University. (Τίτλος σπουδών – BEng in Manufacturing Engineering with Management and Business Studies).
Διεύρυνα τον κύκλο των σπουδών μου με την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου, τον Οκτώβριο του 2000, στο Πανεπιστήμιο του Warwick, εκπονώντας τη μεταπτυχιακή εργασία μου, με διάκριση! (Τίτλος σπουδών – MSc in Engineering Business Management, Warwick University, UK).
img
Με το πέρας των σπουδών μου υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία. Κατατάχτηκα τον Ιανουάριο του 2001 και εθελοντικά, εντάχτηκα στη δύναμη της ιστορικής Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (Σ.Ε.Α.Π).
Το μεγαλύτερο μέρος της 22μηνης θητείας μου το υπηρέτησα στην ακριτική Λήμνο σε μηχανοκίνητο τάγμα Πεζικού.
Απολύθηκα το 2003 με το βαθμό του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού.
img
Επέλεξα συνειδητά να ‘επιχειρώ’ στον Ασπρόπυργο. Από τα παιδικά μου χρόνια είχα ενεργή συμμετοχή στην οικογενειακή μας επιχείρησης. Θεωρώ την επιχειρηματικότητα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου και πραγματικά αισθάνομαι πολύ τυχερός που μεγάλωσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Ακολουθώ το δόγμα των προηγούμενων γενεών που τολμούσε να επιχειρεί, αλλά πάντα με σχέδιο και πείσμα. Σήμερα, χρόνο με το χρόνο, αναπτύσσουμε την οικογενειακή μας επιχείρηση, μαζί με τον αδελφό μου Ισίδωρο. Επιχειρούμε με εντιμότητα, υπευθυνότητα, αλλά και κοινωνική συνείδηση και ευαισθησία, καθώς αυτό είναι το αξιακό ‘κληροδότημα’ των γονιών μας.
Από το 2003 διευθύνω αδιαλείπτως, πρατήριο υγρών καυσίμων (Διεύθυνση, Θρασυβούλου 54) όπως επίσης και εμπορική επιχείρηση, πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων, επεκτείνοντας διαρκώς τις δραστηριότητες.
Κινούμενοι πάντα με γνώμονα την πρωτοπορία καταφέραμε να γίνουμε το πρώτο Ανεξάρτητο πρατήριο της χώρας το οποίο ξέφυγε από το κατεστημένο δεκαετιών δικαιοχρησίας (franchise TEXACO) στον κλάδο των καυσίμων. Το πρατήριό μας φέρει πλέον την επωνυμία “ΜΥΛΩΝΑΣ”. Οι δραστηριότητες μου στο χώρο των καυσίμων από το 2013 επεκτείνονται και σε Εθνικό δίκτυο, καθώς διευθύνω μεταφορική εταιρεία Εθνικών και Διεθνών μεταφορών, με ομώνυμο τίτλο.
Ακόμη, επιχειρώ δυναμικά στον τομέα της εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Η εμπορία ανταλλακτικών, αποτελεί ανεξάρτητη επιχείρηση και από τον Απρίλιο του 2016, κάνει αισθητή την παρουσία της και στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση: www.mylonasparts.gr . Πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) με φυσική έδρα.
Η εξωστρέφεια, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ζητούμενο και πρωταρχικός σκοπός. Το ηλεκτρονικό εμπόριο, αποτελεί τη νέα τάση στη νέα διαδικτυακή εποχή και δηλώνουμε από την πρώτη στιγμή “παρόντες”.
img
img
‘Καταφύγιο’ ενάντια στη μονοτονία της καθημερινότητας είναι οι περίπατοι με τους τετράποδους φίλους μου, οι κυνηγητικές εξορμήσεις με φίλους με βασικό σκοπό να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης, αλλά και οι επισκέψεις σε μουσεία και τεχνολογικά πάρκα.
Μου αρέσει επίσης η παρατήρηση και μελέτη της αρχιτεκτονικής των κτιρίων, αλλά και η αναζήτηση του μη προφανούς ως μορφή έκφρασης στην τέχνη.
img
Από παιδί είχα τις δικές μου ανησυχίες και αγωνίες για τα πολιτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου. Έζησα φοιτητικά χρόνια με έντονο πολιτικό χρώμα και η ενασχόληση με την πολιτική αποτελεί πάντα ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή μου. Με γοήτευε και με συνόδευε χωρίς ίχνος σκέψης ή προσδοκία αντισταθμιστικών οφελών. Κριτήριο μου, πάντα η πρόοδος. Ανέπτυξα έντονη δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο σεβασμός στην αντίθετη πολιτική σκέψη και άποψη ήταν και παραμένει στάση ζωής. Στην Ελλάδα της κοινωνικοοικονομικής κρίσης διαπίστωσα ότι αυτό που τελικά αξίζει αλλά και απαιτείται στην πολιτική για να παραχθεί ουσιαστικό αποτέλεσμα, είναι η βούληση για ν’ αλλάζεις πράγματα και ασφαλώς να πράττεις τα σωστά με την πρώτη φορά…
Είμαι ιδρυτικό στέλεχος του συνδυασμού ‘ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ’ με επικεφαλής τον καλό φίλο και συναγωνιστή Γιάννη Ηλία. Το 2014 έτυχα της τιμής και της εμπιστοσύνης του κόσμου του Ασπροπύργου, τον οποίο ευχαριστώ θερμά. Η εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος με μία παράταξη την οποία πλαισιώνει μία εξαιρετική ομάδα νέων ανθρώπων, που μας ενώνει η χαρά της δημιουργίας και η σφοδρή διάθεση προσφοράς στον τόπο μας, ήταν για μένα το επιστέγασμα μίας εποικοδομητικής προσπάθειας κι ενός πολύ ενδιαφέροντος πρώτου ταξιδιού.
Με τους συναδέλφους της παράταξής μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και με ανιδιοτέλεια, βάζουμε κάθε μέρα τα δυνατά μας για να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ τη μοίρα αυτού του τόπου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες για μία ανθρώπινη πόλη με προοπτικές ανάπτυξης και βελτίωσης της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας. Θέλουμε οι νέοι να μένουν, να επιχειρούν και να αναπτύσσονται στον Ασπρόπυργο.
Πώς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική, σε τοπικό επίπεδο; Με μία λέξη:
ΑξίΖΟΥΜΕ!
Αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας, μία πόλη ασφαλής, καθαρή, με κοινωνικό πρόσωπο, με σεβασμό στο Περιβάλλον, με αλληλεγγύη και αισθητική.
Μία πόλη της πρωτοπορίας και της δημιουργίας, με χαρακτήρα Μητροπολιτικό και αναπτυξιακό, αντάξια των προσδοκιών των συμπολιτών μας και κυρίως της νεολαίας μας.
Θέλουμε έναν Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό, με απόλυτο σεβασμό στον ανήμπορο, στον αδύναμο, στον άνθρωπο με ειδικές ανάγκες.
Θέλουμε έναν Δήμο πρωτοπόρο, με κοινωνικό πρόσωπο.
Με τους νέους στην πρώτη γραμμή και όλους τους συνδημότες και κατοίκους του Ασπροπύργου στον κοινό αγώνα.
Συνεχίζουμε μαζί για να χτίζουμε το μέλλον με σχέδιο & προοπτική!
img
img
img