Category: Επιχειρηματικότητα

Σσσσσ! Ο Τόσκας και η διοίκηση του Δήμου κοιμούνται…!

Επιστολή -υπόμνημα 21 επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον Ασπρόπυργο και γενικότερα στοπ Θριάσιο Πεδίο, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα δημοσίευσε το Capital.gr και αναδημοσίευσε το Thriassio.gr. Οι επιχειρηματίες, βιοτέχνες και βιομήχανοι, κάνουν λόγο για βανδαλισμούς, ληστείες, και υψηλή εγκληματικότητα σε ημερήσια βάση. Το Θριάσιο Πεδίο σύμφωνα με όσα περιγράφουν στην επιστολή τους έχει καταντήσει μία «ανοχύρωτη Πολιτεία» όπου η αστυνόμευση είναι ιδιαίτερα ελλιπής για να προστατεύσει ανθρώπους και περιουσίες. «Ο Ασπρόπυργος δεν είναι ‘Άγρια Δύση’. Θα γίνει όμως αν το κράτος και οι διωκτικές αρχές δεν δράσουν επιτέλους αποτελεσματικά” καταλήγει η εν λόγω επιστολή, η οποία υπογράφεται από τις εξής επιχειρήσεις:

 1. ΑΘΗΝΑΪΚΗ Α.Ε.
 2. ΑΣΠΡΟΚΑΤ Α.Ε.
 3. ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ ΑΕΒΕ
 4. ΔΙ.ΑΣ. Α.Ε.
 5. ΕΜΕΚ Α.Ε.
 6. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
 7. ΗΛΙΟΑΚΜΗ Α.Ε.
 8. ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕΒΕ
 9. Ν. ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ Α.Ε.
 10. ΝΟΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ Α.Ε.
 11. ΤΣΑΝΑΗΣ ΓΑΛΒΑΝΟΔΟΜΗ ΑΕΒΕΕ
 12. ΥΙΟΙ Μ. ΠΑΡΑΒΑΛΟΥ ΟΕ
 13. ARTMETAL AE
 14. COSMOSOLAR LTD
 15. FOODLINK GROUP
 16. GOLD AIR
 17. ILT – ITALY LINES
 18. IRON MOUNTAIN
 19. MEVACO Α.Ε.
 20. SCHENKER
 21. SYNERGY Α.Ε. και τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ – Πολιτικό Μηχανικό.

Για όσους παροικούμε την …Ιερουσαλήμ οι επιχειρηματίες τονίζουν αυτά που λέει και αντιμετωπίζει καθημερινά ο κάθε κάτοικος του Ασπροπύργου. Εδώ όμως γεννάται κι ένα μεγάλο ερώτημα. Η διοίκηση και ο δήμαρχος Ασπροπύργου που είναι και τι κάνουν για όλα αυτά; Ποια μέτρα και ποιες ενέργειες πραγματοποιούν στην κατεύθυνση της δραστικής αντιμετώπισης του προβλήματος; Φυσικά όταν οι επιχειρηματίες αναγκάζονται να αναλάβουν από μόνοι τους δράση και να ζητήσουν προστασία από την Πολιτεία και τον Υπουργό, καταλαβαίνουμε, ότι και οι ίδιοι έχουν αντιληφθεί ότι η διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος είναι ωσεί παρόντες και απλοί θεατές σε ένα σοβαρότατο ζήτημα, το οποίο διαρκώς διογκώνεται. Μάλλον θα έχουν άλλες ασχολίες αυτή την εποχή…

Ας ελπίσουμε ωστόσο ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θ’ ακούσει την κραυγή αγωνίας των επιχειρηματιών και θα λάβει μέτρα για την ασφάλεια στην περιοχή, ώστε, αν αποθαρρυνθούν να έρθουν νέες επιχειρήσεις που είναι το πρώτο ζητούμενο, τουλάχιστον να μην αποχωρήσουν και οι υπάρχουσες. Δυστυχώς εκεί καταντήσαμε…

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σσσσσ! Ο Τόσκας και η διοίκηση του Δήμου κοιμούνται…!

Από τους Κινέζους… Τώρα περιμένουμε τους Ρουμάνους !

Στην πόλη Πλοέστι, η οποία βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Βλαχίας στη Ρουμανία ετοιμάζεται να εκδράμει πολυμελής αποστολή με πρωτοβουλία και έξοδα του Δήμου, προκειμένου –όπως αναφέρει η διοίκηση να… συσφιχτούν οι σχέσεις των δύο Δήμων στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας αδελφοποίησης.

Εάν αναζητήσει κανείς τι κοινό έχουν Πλοέστι και Ασπρόπυργος θα διαπιστώσει ότι και οι δύο πόλεις διαθέτουν εκτός από διυλιστήρια και μειονότητα  Ρομά, έντονο χριστιανό ορθόδοξο στοιχείο… Ένα άλλο  σημείο που θα μπορούσε να εκληφθεί ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι το Πλοέστι αποτέλεσε στα μέσα του 19ου παγκόσμιο κέντρο εξόρυξης και διύλισης πετρελαίου, απ’ όπου μάλιστα τροφοδοτούσε ο Χίτλερ αργότερα τα ναζιστικά του στρατεύματα.

Το Πλοέστι είναι «αδελφοποιημένο» με τις παρακάτω 10 πόλεις:

Βεράτιο, Αλβανία,
Ντνιπροπετρόφσκ, Ουκρανία
Χαρμπίν, Κίνα
Χιντσέστι, Μολδαβία
Λευκάδα, Ελλάδα
Μαρακαΐμπο στη Βενεζουέλα
Οράλ, Καζακστάν,
Όσιγιεκ, Κροατία
Ράντομ, Πολωνία
Μαρούσι, Ελλάδα
Τάλσα,  ΗΠΑ,
Ασπρόπυργος, Ελλάδα.

Εάν με ρωτήσετε τώρα σε τι μπορεί να προσβλέπει ο Ασπρόπυργος από την αδελφοποίηση με τον Δήμο Πλοεστίου θα σας απαντήσω: “Ελάχιστα, για να μην πω σχεδόν τίποτε, και θεωρηθώ μηδενιστής ” και μακάρι να διαψευστώ…

Το ότι θα ταξιδέψουν επιχειρηματίες του Ασπροπύργου στο Πλοέστι με έξοδα του Δήμου για να διαπιστώσουν ενδεχομένως ότι θα είχε ένα ενδιαφέρον για τους ίδιους, λόγω των ευνοϊκότερων φορολογικών όρων που ισχύουν εκεί, να ανοίξουν κάποια εταιρία στη Ρουμανία και να επενδύσουν εκεί τα όποια χρήματά τους, αυτό δεν δίνει καμία ώθηση, ούτε ανάπτυξη στην τοπική μας οικονομία, όπως… ονειρεύεται ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης μας.

Είδατε αλήθεια πολλούς Ρουμάνους επιχειρηματίες να επενδύουν στην πόλη μας ή και στη χώρα μας; Συνήθως και ειδικά στην εποχή βαθιάς ύφεσης που διανύουμε συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Και δεν θα σχολιάσω τα περί ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας που αναφέρει η διοίκηση γιατί υπάρχει σύγχρονη τεχνογνωσία πλέον που μπορεί να αξιοποιηθεί…

Διευκρινίζοντας ότι δεν είμαστε αντίθετοι σε εξωστρεφή ‘ανοίγματα” του Δήμου, όταν όμως αυτά δεν είναι τυχαία ή αποσπασματικά αλλά γίνονται στη βάση ενός στρατηγικού σχεδίου.

Πρώτιστη προτεραιότητα του Δήμου Ασπροπύργου θα πρέπει να είναι ένας σωστός συνολικός σχεδιασμός, ώστε να λειτουργήσει ως διαμετακομιστικό κέντρο αγαθών, με χαμηλή όχληση. Μία μητροπολιτική πόλη και ζωντανή περιοχή που θα αξιοποιεί και θα αναδεικνύει κάθε συγκριτικό της πλεονέκτημα.

Θα δίνει λόγο και θ’ αναδεικνύει σε πνευματικό, αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο το πιο δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας. Τους πολίτες της!

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Από τους Κινέζους… Τώρα περιμένουμε τους Ρουμάνους !