Συνέντευξη στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας του Ασπρόπυργου είναι αναγκαία συνθήκη»

«Στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι δείκτες του ρολογιού πρέπει να σημάνουν μία νέα εποχή» Το 2023 είναι η χρονιά των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων. Πέρα από τις εθνικές εκλογές, στις 8 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί κάλπες για την
Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην εφημερίδα μας μιλάει ένα έμπειρο, δυναμικό και ιδρυτικό στέλεχος της παράταξης «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ – Γιάννης Ηλίας», ο κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς.

Πρόκειται για έναν τεχνοκράτη επιχειρηματία, πολύ αγαπητό στην τοπική κοινωνία του Ασπρόπυργου, με ξεχωριστές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκλέγεται δημοτικός Σύμβουλος από το 2014 και γνωρίζει άριστα τόσο τα αυτοδιοικητικά θέματα όσο και τα ζητήματα της πόλης.

Ας δούμε τι μας είπε:

Κύριε Κωνσταντίνε Μυλωνά.
Δραστηριοποιείστε στον Ασπρόπυργο και είσαστε ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Τι είναι εκείνο που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Το εύκολο είναι να ‘κοιτάζεις τη δουλειά σου’ και να παρακολουθείς τα όσα συμβαίνουν στον τόπο σου από τον καναπέ σχολιάζοντας ενδεχομένως μέσω των social media τα όποια κακώς κείμενα. Το να λες εάν ήμουν εγώ διοίκηση θα έκανα ή θα άλλαζα το ένα ή το άλλο δεν γίνεται τίποτα’. Το ζητούμενο είναι να βγεις μπροστά, ν’ αναλάβεις δράση και δίνοντας το μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου να προτείνεις λύσεις και να προσπαθήσεις ν’ αλλάξεις όσα σε ενοχλούν. Όντας δημότης, εργαζόμενος, σύζυγος και κυρίως νέος πατέρας που για μένα αποτελεί κι ένα επιπλέον κίνητρο, εκτιμώ ότι δεν μπορώ να μένω αμέτοχος. Αισθάνομαι ότι πρέπει ν’ αγωνιστώ και μαζί με τον επικεφαλής κ. Γιάννη Ηλία, έναν άνθρωπο με εμπειρία, ήθος και όραμα για τον Δήμο, τη δυνατή και συνεχώς διευρυνόμενη ομάδα της παράταξης «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ- Γιάννης Ηλίας» και βέβαια μαζί με όλους τους συμπολίτες μας, να επιδιώξουμε ν’ αναβαθμίσουμε τον Δήμο μας.

«Η παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ –Γιάννης Ηλίας» είναι καθ’ όλα έτοιμη να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου»

Υπάρχει σχέδιο γι’ αυτό;

Και βέβαια υπάρχει. Είναι το πρόγραμμα της παράταξής μας, όπως το έχουμε επεξεργαστεί. Ο Ασπρόπυργος έχει σοβαρά ζητήματα που πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν αλλά και πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που χρειάζεται να αξιοποιηθούν. Από τη μια πλευρά, είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους που διαθέτει βουνό, πεδιάδα, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, παραλία, λίμνη και απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Επίσης παράγεται ένα υψηλότατο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας καθώς αποτελεί ένα σοβαρότατο διαμετακομιστικό κέντρο. Από την άλλη, η επιστήμη και η τεχνολογία προσφέρουν σήμερα εξαιρετικές δυνατότητες. Θαυμάζουμε άλλους Δήμους που χρησιμοποιούν εξαιρετικές πρακτικές και έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Στο εξωτερικό επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί Δήμοι με επιτυχημένα παραδείγματα. Από τη χώρα μας θ’ αναφέρω το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων, που προβάλλεται και δικαιολογημένα- ως πρότυπο. Είναι προφανές ότι κι εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε μία «έξυπνη πόλη» που θα σέβεται το περιβάλλον, τον κάθε συμπολίτη ξεχωριστά, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα δίνει δυνατότητες αλλά και θα προσφέρει ευκαιρίες για όλους και πρωτίστως τους νέους. Θέλουμε τον Ασπρόπυργο στο ψηφιακό προσκήνιο.

«Branding & Rebranding:
Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας της πόλης είναι αναγκαία συνθήκη»

Η νέα διοίκηση του Δήμου Ασπρόπυργου τι θα πρέπει να θέσει
ως προτεραιότητα;

Το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει, πέρα από την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων της καθημερινότητας, είναι με σχέδιο, όραμα και στρατηγική ν’ αλλάξει την εικόνα της πόλης. Ο χαρακτηρισμός «πίσω αυλή της Αθήνας» που ακούμε συχνά, αδικεί κατάφωρα τον Δήμο μας. Ακόμη κι αν χρειαστεί να κοντραριστούμε με στερεότυπα, αδυναμίες και αντιλήψεις του χθες η εικόνα αυτή πρέπει ν’ αλλάξει. Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας της πόλης, αυτό που οι Άγγλοι ονομάζουν ως “rebranding”, με βάση την ιστορία, τον Πολιτισμό και τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, θεωρώ ότι είναι μία αναγκαία συνθήκη.
Είναι το νέο όχημα της αναπτυξιακής πορείας της προς το μέλλον. Θέλουμε και μπορούμε να φτιάξουμε έναν Δήμο ελκυστικό για επισκέπτες, τουρίστες και επενδυτές.

«Θέλουμε μία πόλη που διαρκώς να θέτει και να κερδίζει μικρά και μεγάλα στοιχήματα»

Κατά τη γνώμη σας ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η πόλη
του Ασπρόπυργου;

Πρώτα απ’ όλα θέλουμε μια πόλη με ισόρροπη και ουσιαστική ανάπτυξη όλων των συνοικιών της, Θέλουμε μία πόλη στην οποία:
• Nα ζούμε ανθρώπινα και να δημιουργούμε χωρίς το ένα να γίνεται σε βάρος του άλλου.
• Η διαφάνεια οι κανόνες και οι Νόμοι να εφαρμόζονται στο ακέραιο για όλους, χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.
• Να προσφέρονται διέξοδοι και να έχει χαρούμενη εικόνα, με ζωντάνια και με τους νέους δραστήριους και στην πρώτη γραμμή.
• Να οργανώνονται δράσεις που να προσθέτουν αξία και να ενισχύουν την πολιτιστική της ταυτότητα.
• Να στηρίζονται πολύπλευρα τα νέα ζευγάρια και κυρίως θ’ αντιλαμβάνεται το ρόλο της γυναίκας στη φρενίτιδα της καθημερινότητας.
• Η λίστα των ‘θέλων’ μας να είναι εναρμονισμένη με σύγχρονες ιδέες και αντιλήψεις!.
• Θέλουμε μια πόλη που να θέτει διαρκώς μικρά και μεγάλα στοιχήματα και να τα κερδίζει!

Το γεγονός ότι σήμερα ο Ασπρόπυργος αποτελεί σημείο αναφοράς για το εγχώριο αλλά και για το παγκόσμιο εμπόριο, είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι τα περιμένουμε όλα από ξένους επενδυτές.
Εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας, ο οποίος είναι οι γειτονιές που παίξαμε και μεγαλώσαμε, οι πατρογονικές μας εστίες, γιατί να μείνουμε παρατηρητές και να εναποθέσουμε τις ελπίδες και την προοπτική αυτού του τόπου σε κάποιους άλλους; Εμείς θα δράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!.
Τι κάνουμε για ν’ αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά καταστάσεις που δείχνουν ‘παγιωμένες’, όπως για παράδειγμα η παραβατικότητα; Πως ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας; Τους κινδύνους τους έχουμε
συνειδητοποιήσει; Όλα αυτά είναι ζητήματα πρώτιστης προτεραιότητας, που τα θέτουμε σταθερά ως παράταξη.

«Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης»

Κλείνοντας τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Εκείνο που θα ήθελα να υπογραμμίσω είναι ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου δεν χωράνε ρίσκα και πειραματισμοί. Προσωπικά εγώ, αλλά και όλα τα μέλη της παράταξής μας, θέλουμε να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ προς όλους τους συμπολίτες μας. Στις 9 Οκτωβρίου οι δείκτες του ρολογιού του Δήμου μας πρέπει να σημάνουν μία νέα ώρα, μία νέα εποχή!.
Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όλες τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες, στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης και κυρίως στους νέους και ζητάμε, παρά τις όποιες διαφορές ή διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα οι οποίες είναι απόλυτα θεμιτές, να συμπορευτούν μαζί μας!..
Τους καλούμε να εμπιστευθούν την παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ-Γιάννης Ηλίας» και όλοι μαζί να χτίσουμε τον Ασπρόπυργο που ονειρευόμαστε!.
Τον Ασπρόπυργο που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [420.03 KB]

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέντευξη στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας του Ασπρόπυργου είναι αναγκαία συνθήκη»