Category: Εκπαίδευση

Επενδύουμε στους νέους – Κτίζουμε το αύριο! Κωνσταντίνος Μυλωνάς – Δημοτικός Σύμβουλος Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ

Δείξε μου τι κάνεις για τα Σχολεία για να σου πω τι κάνεις για τη νεολαία και το αύριο του τόπου σου…

Το παραπάνω, παραφράζοντας γνωστό γνωμικό, θα μπορούσε να καταδείξει θέματα και προβλήματα που άπτονται των υποδομών και των συνθηκών εκπαίδευση στα Σχολεία του Δήμου μας, με δεδομένο ότι ζούμε σε έναν σύγχρονο κόσμο.

Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση στο Γενικό Λύκειο, στο Γυμνάσιο Γκορυτσάς, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την οδική ασφάλεια των μαθητών και τόσα άλλα.

Τι γίνεται σήμερα; Σχεδόν τίποτε.

Τι προτείνουμε;

α. Να καθιερωθεί στην πόλη μας ο θεσμός του Σχολικού Τροχονόμου και να γίνουν ευρηματικές χρωματικές παρεμβάσεις και διαγραμμίσεις δρόμων έξω από τα Σχολεία.

β. Να δημιουργηθεί δίκτυο ποδηλατόδρομων από και προς τα σχολικά κτίρια.

γ. Να δημιουργηθούν διαδραστικοί αυλόγυροι στα Σχολεία με έμφαση στην ανακύκλωση και στις ήπιες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, όπως για παράδειγμα την ηλιακή.

δ. Να τοποθετηθούν διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα Σχολεία του Ασπροπύργου.

ε. Να συσταθεί επιστημονική ομάδα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Στ. Να δημιουργηθεί Δημοτικό κέντρο μελέτης και ενίσχυσης άπορων οικογενειών.

ζ. Να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο που θα δίνει ευκαιρίες εργασίες και σε άνεργους εκπαιδευτικούς.

Και βέβαια να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν… χτες 2ο Λύκειο και καινούργιο Γυμνάσιο στη Γκορυτσά!

Επενδύουμε στην εκπαίδευση και στους νέους μας. Κτίζουμε όλοι μαζί το μέλλον του τόπου μας!

Σχετικό άρθρο στην εφημερίδα “ΑλλάΖΟΥΜΕ Σελίδα Ασπρόπυργος”.

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επενδύουμε στους νέους – Κτίζουμε το αύριο! Κωνσταντίνος Μυλωνάς – Δημοτικός Σύμβουλος Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ

Ας μην δούμε άλλα τρένα να φεύγουν…

Παιδεία σημαίνει να έχεις τα παιδιά και τη νεολαία στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων σου

Μπορεί το πρόγραμμα σπουδών να είναι σημαντικό για την ποιότητα της Παιδείας, ωστόσο κύριο ρόλο στην εκπαίδευση παίζει αναμφίβολα το Σχολείο. Οι κτιριακές υποδομές αποτελούν κύριο μέρος αυτού που ονομάζουμε σχολικό περιβάλλον και το οποίο, όπως αποφαίνονται οι ειδικοί, εάν δεν είναι το κατάλληλο μπορεί να επηρεάσει τόσο τη σχολική επίδοση των μαθητών όσο και τη ζωή τους αργότερα.

Στον Δήμο μας -δυστυχώς- τα προβλήματα με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου είναι πάρα πολλά. Οι πολυάριθμες, από μαθητές, αίθουσες στο Λύκειο, η πραγματοποίηση μαθημάτων σε προκατασκευασμένες αίθουσες (κοντέινερς), όπως συμβαίνει στο 4ο Γυμνάσιο, μαζί με τα θέματα της ασφάλειας, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν κι άλλα εξίσου ή λιγότερο σημαντικά. Η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο απερχόμενος δήμαρχος, όχι μόνο δεν κατάφεραν, τόσα χρόνια να δώσουν λύσεις στο ζήτημα του Λυκείου και των προκατασκευασμένων αιθουσών στο 4 Γυμνάσιο, αλλά αποφεύγουν συστηματικά να λάβουν και  ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών, παίζοντας με την εύλογη ανησυχία και αγωνία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Όλοι θυμόμαστε πέρυσι όταν τους καταγγέλθηκαν επικίνδυνες καταστάσεις έξω από Σχολεία, με ασυνείδητους οδηγούς,  αντί να λάβουν μέτρα, έκαναν… συστάσεις! Με προσωπικές μου  παρεμβάσεις είχα ζητήσει την πρόσληψη σχολικών τροχονόμων, την κατασκευή μειωτών ταχύτητας έξω από τα σχολεία και την τοποθέτηση ειδικών σημάνσεων. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

– Με την ίδια ελαφρότητα, για να μην πούμε κάτι χειρότερο, αντιμετωπίστηκε και το μείζον όσο και ευαίσθητο θέμα που δημιουργήθηκε στον Β βρεφονηπιακό Σταθμό (Αλήθεια τι έχει απογίνει μ’ αυτή την υπόθεση;).

Για να μην πάμε και στις Παιδικές χαρές που στην πλειοψηφία τους είναι σε κακό χάλι και επικίνδυνες για χρήση. Βέβαια τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές ‘τρέχουν’ για να δείξουν ότι κάτι κάνουν…

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Παιδεία και Πολιτισμός, δεν είναι ν’ αλλάζεις μία κλειδαριά που χάλασε σε ένα Σχολείο και να βάφεις τους τοίχους και τα κάγκελα. Αυτό είναι το αυτονόητο. Παιδεία και Πολιτισμός είναι να κάνεις διαρκώς πράγματα που αναβαθμίζουν το επίπεδο σπουδών στον τόπο σου και κάνουν τη διαμονή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας, στους αύλειους χώρους, αλλά και έξω από αυτούς, ευχάριστη και ασφαλή.

Για να συμβούν όμως όλα αυτά χρειάζεται μία διοίκηση που να παράγει πολιτική, να θέτει προτεραιότητες και να κάνει πράξεις. Να τοποθετεί τη νέα γενιά που αποτελεί το μέλλον του τόπου μας, στην ‘πρώτη γραμμή’, έχοντας αυτό ως πρώτο καθημερινό της μέλημα. Μία διοίκηση που θα έχει ανοιχτά αυτιά και θα ακούει, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές. Μία διοίκηση που δεν θα ‘τρέχει’ μόνο στον άξονα Ασπρόπυργος – Πλοέστι αλλά θα έχει ανοιχτούς τους ορίζοντές της, προς κάθε κατεύθυνση. Μία διοίκησης που δεν θα έχει ροπή προς τη… λάσπη, αλλά προς το φως και τη δημιουργία!

Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και τα πράγματα τρέχουν με ασύλληπτες ταχύτητες, στην τεχνολογία και στην  καινοτομία.

Αυτό το τρένο ‘ταχεία’ που έχει κύριο μοχλό και άξονα την εκπαίδευση και τα Σχολεία, δεν πρέπει και δεν θα το χάσουμε! Χρειάζεται να μπούμε μέσα και να γίνουμε πρωτοπόροι αυτής της εποχής.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες μία καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη πρόοδο, έμπνευση και επιτυχίες!

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ας μην δούμε άλλα τρένα να φεύγουν…

Υπάρχει τέλος στον κατήφορο;

Κάνοντας κανείς μία βόλτα στην αγορά του Ασπροπύργου ακούει και μαθαίνει πολλά. Τα νέα διαδίδονται γρήγορα αλλά και στρεβλώνονται εύκολα. Τις τελευταίες ημέρες ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης είναι αυτό με τα όσα έχουν καταγγελθεί για τον Β’ βρεφονηπιακό Σταθμό. Βέβαια το συγκεκριμένο θέμα -δυστυχώς- δεν έχει παραμείνει στα στενά πλαίσια του Ασπροπύργου, αλλά έχει επεκταθεί και -εκτός των τειχών- καθώς το ανέδειξαν και Μ.Μ.Ε. πανελλαδικής εμβέλειας.

Παρά την έκταση που έλαβε, ένα ακόμη αρνητικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα για την πόλη μας, ο τρόπος που αντιμετωπίζεται από την διοίκηση του Δήμου, είναι σα να πρόκειται για κάτι ασήμαντο και φυσικά αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος προσπάθησε αγωνιωδώς να το απαξιώσει αλλά και να ‘κατασκευάζει’ ενόχους. Τη μία έφταιγε ένας δημοσιογράφος που ανέδειξε το ζήτημα, την άλλη οι καταγγέλλοντες που δεν τους …γνώριζε πολλά χρόνια και άρα δεν ήταν και τόσο αξιόπιστοι…

Αυτή μάλιστα είναι προσωπική του θεωρία, όπως μας είπε. Μετράει την αξιοπιστία με το πόσο καιρό γνωρίζει κάποιον, αδιαφορώντας για το εάν τα όσα καταγγέλλει μπορεί να έχουν βάση ή είναι ιδιαίτερα σημαντικά και τυγχάνουν διερεύνησης.

Τώρα έφτασε στο τρίτο στάδιο το οποίο ξέρει να κάνει καλά… Απειλεί να καταθέτει μηνύσεις και αγωγές κατά πάντων. Ακόμη και σε βάρος μελών της αντιπολίτευσης επειδή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων ‘τόλμησαν’ να πράξουν εκείνο που τους όρισαν οι πολίτες. Έλεγχο στη διοίκηση και τον δήμαρχο. Όποιος παρακολούθησε τη συζήτηση του θέματος στο προχτεσινό συμβούλιο καταλαβαίνει.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν. Υπάρχει τέλος σ’ αυτό τον κατήφορο; Μέχρι πότε ο Ασπρόπυργος θα γίνεται αρνητικό θέμα στην ειδησεογραφία; Θα συνεχίσουν για πολύ καιρό ακόμη η διοίκηση και κυρίως ο δήμαρχος να υποτιμούν τη νοημοσύνη και το φιλότιμο των συμπολιτών μας;

Δείτε το σχετικό βίντεο.


Δείτε τα δημοσιεύματα.

http://www.skai.gr/news/greece/article/366754/eisaggeliki-ereuna-gia-kataggelies-kakopoiisis-paidion-se-vrefiko-stathmo/

 


 

http://www.star.gr/ellada/407547/sokaristikes-kataggelies-gia-kakopoihsh-paidiwn-se-brefonhpiako-stathmo-ston-aspropyrgo

 


 

http://www.protothema.gr/greece/article/760148/sokaroun-goneis-ston-aspropurgo-daskales-vrefikou-stathmou-vasanizan-ta-paidia-mas/

 


http://www.enikos.gr/society/560070/vasanistiria-se-vrefiko-stathmo-ston-aspropyrgo-katepeigousa-eisa

 


http://www.huffingtonpost.gr/entry/eisayyelike-ereena-yia-kakopoiese-paidion-se-vrefonepiako-stathmo-ston-asproperyo_gr_5a827d8ae4b0892a035252c4

 


http://www.iefimerida.gr/news/395927/paremvasi-eisaggelea-gia-kakopoiisi-paidion-se-paidiko-stathmo-ston-aspropyrgo

 


https://www.newsit.gr/ellada/eisaggeliki-ereyna-gia-kakopoiisi-paidion-se-vrefiko-stathmo-ston-aspropyrgo-ti-apanta-o-dimos/2415266/

 


https://www.news.gr/ellada/article/936492/paremvasi-isangelea-gia-kakopiisi-pedion-se-vrefiko-stathmo.html

 


http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1197282/kataggelies-gia-kakopoiisi-paidion-se-vrefiko-stathmo

 


http://www.aftodioikisi.gr/koinonia/isangeliki-erevna-gia-kakopiisi-pedion-se-dimotiko-vrefiko-stathmo/

 

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υπάρχει τέλος στον κατήφορο;

Οδηγίες προς “ναυτιλλομένους” αντί για πράξεις…

Η λογική της σημερινής διοίκησης του δήμου Ασπροπύργου, εμπίπτει στη λογική της «ελάχιστης υποχρέωσης» προς τους δημότες.

Το θέμα ήταν σοβαρό: «Μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση, καθημερινά παρατηρείται έξω από τα σχολικά συγκροτήματα ικανή να προκαλέσει ατυχήματα εξαιτίας του συνωστισμού αυτοκινήτων σε ώρες αιχμής».

Η ερώτηση μου (εκτός ημερησίας διάταξης): «Εάν προτίθεται η σημερινή διοίκηση του δήμου μας να λάβει συγκεκριμένα μετρά πρόληψης ατυχημάτων πέρα από τις συστάσεις προς τους οδηγούς», όπως αναρτήθηκε σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου (www. aspropyrgos.gr) τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, 2017.

Το σχετικό βίντεο (13:10)

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οδηγίες προς “ναυτιλλομένους” αντί για πράξεις…

Ο δήμαρχος και ο Δήμος πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις και συγκεκριμένα μέτρα…

Οι εκκλήσεις είναι για τον …Ερυθρό Σταυρό!

“Συστάσεις, ή τροχαία και πρόστιμα” ήταν η …αποστομωτική και αποκαρδιωτική ταυτόχρονα απάντηση του δημάρχου σε ερώτησή μου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, για το θέμα ασφάλειας των μαθητών από την κίνηση των οχημάτων έξω από τα Σχολεία της πόλης μας.

Μάλιστα στην ερώτησή μου εάν προτίθεται να λάβει μέτρα πρόληψης πέρα από τις συστάσεις προς τους οδηγούς, απάντησε ότι …«ναι δεν θα κάνω κάτι άλλο… γιατί πρέπει να φωνάξω την Τροχαία και οι εποχές είναι δύσκολες για να πληρώνουν κλήσεις οι οδηγοί»…

Μήπως αντί να δίνει οδηγίες προς …ναυτιλλομένους (βλέπε γονείς μαθητών και διερχόμενους οδηγούς…) θα ήταν προτιμότερο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που του παρέχει ο Νόμος; Και όλα αυτά πριν συμβεί κάποιο ατύχημα το οποίο όλοι απευχόμαστε;

Κι επειδή στη συνέχεια θέλησε να μας προκαλέσετε ζητώντας τις δικές μας προτάσεις, έχουμε να του πούμε τα εξής:

1).Γνωρίζει αλήθεια ότι υπάρχει στην Ελλάδα και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο θεσμός του εθελοντή σχολικού τροχονόμου, με βάση την οποία ακόμη και οι σχολικές επιτροπές του Δήμου, εισπράττουν χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες αυτού του εγχειρήματος; Τον ενημερώνουμε ότι πρόκειται για έναν θεσμό τον οποίο κάνουν χρήση πάρα πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα και έχουν δώσει αποτελεσματικές λύσεις. Άραγε, θα πετάξει πάλι το μπαλάκι στις σχολικές επιτροπές;

2). Γνωρίζει αλήθεια ότι στα Σχολεία υπάρχουν διευθυντές και εκπαιδευτικοί καθώς και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων με τους οποίους ένας σοβαρός και υπεύθυνος δήμαρχος που θέλει πραγματικά να συμβάλει στην επίλυση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος κάθεται στο ίδιο τραπέζι και αναζητά τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος; Μήπως και αυτό δεν ανήκει στις «προβλεπόμενες» αρμοδιότητες του;

3). Γνωρίζει αλήθεια ότι σε ανάλογες περιπτώσεις προβλέπονται οι τοποθετήσεις παλλόμενων φωτεινών σηματοδοτών που προειδοποιούν τους οδηγούς για την επικινδυνότητα της κατάστασης;

4). Γνωρίζει αλήθεια ότι υπάρχει η δυνατότητα ανασχετικών (μειωτές) της ταχύτητας εμποδίων (σαμαράκια) καθώς επίσης και η δυνατότητας πεζοδρόμησης αλλά και κατασκευής παρακείμενων των δρόμων, πύλης και διαβάσεων πεζών, για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των μαθητών;

Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν δήμαρχο, που ακόμη και τις συστάσεις, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, τις κάνει με προχειρότητα και με λανθάνων τρόπο. Την ίδια στιγμή που ξοδεύει αλόγιστα τα χρήματα των συνδημοτών μας για κατά την γνώμη μας ανούσια ζητήματα (σ.σ. θα επανέλθουμε σε αυτό) δεν διαθέτει ένα μικρό ποσό για την έκδοση ενός ενημερωτικού φυλλαδίου που θα αναφέρει χρήσιμες οδηγίες σε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και θα συμβάλει στην ενημέρωση όλων. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει, αλλά ούτε αυτό…

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι ο δήμαρχος με τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του και την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά ζητήματα, είναι περισσότερο επικίνδυνος από τούς ασυνείδητους οδηγούς που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες έξω από τα σχολικά συγκροτήματα. Δυστυχώς…

Ο δήμαρχος και ο Δήμος πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις και συγκεκριμένα μέτρα…

Οι εκκλήσεις είναι για τον …Ερυθρό Σταυρό!

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο δήμαρχος και ο Δήμος πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις και συγκεκριμένα μέτρα…