Αποκαλυπτήρια για τη νέα λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν άλλαξε τη λιμουζίνα που χρησιμοποιεί για τη μεταφορά του προτιμώντας ένα νέο ρωσικό μοντέλο και εγκαταλείποντας τα εισαγόμενα οχήματα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος.

Η νέα ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σήμερα κατά τη μεταφορά του Πούτιν από το γραφείο του έως το Κρεμλίνο όπου ορκίστηκε για μια τέταρτη θητεία πρόεδρος της Ρωσίας.

Το νέο όχημα δημιουργήθηκε λοιπόν για να αντικαταστήσει θεωρητικά τις ρωσικές λιμουζίνες ZIL οι οποίες μετέφεραν επί δεκαετίες τα στελέχη της Σοβιετικής Ένωσης και πρακτικά τις θωρακισμένες Mercedes S-Class που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα ο Πούτιν.  Μάλιστα η παρουσίαση της ρωσικής προεδρικής λιμουζίνας είναι απόλυτα σύμφωνη με τις δηλώσεις του πως η Ρωσία θα πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα προϊόντα και την τεχνολογία, μια τάση που ενισχύθηκε μετά την επιβολή κυρώσεων από τη Δύση εναντίον της Μόσχας. Ενδιαφέρον είναι πως ο Πρόεδρος της Ρωσία είχε δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την εξέλιξη του πρότζεκτ Kortezh, όπως ονομάζεται και είχε παρευρεθεί και σε δοκιμές πρόσκρουσης των πρωτοτύπων του αλλά και σε δυναμικά τεστ του σε δρόμο.

Τα χαρακτηριστικά του νέου οχήματος

Παρα τις αρχικές πλήροφορίες που έκαναν λόγο για ένα V8 4.600 κυβικών ο κινητήρας του θηριώδους οχήματος είναι τελικά ένας υπερτροφοδοτούμενος V12 850 ίππων, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche. Για τα ηλεκτρονικά συστήματα υπάρχει συνεργασία και με τη Bosch, ενώ η μετάδοση βασίζεται σε έναν ρωσικής έμπνευσης και εξέλιξης αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 9 σχέσεις.

Πηγή: http://www.cnn.gr/

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποκαλυπτήρια για τη νέα λιμουζίνα του Βλαντιμίρ Πούτιν