Απροστάτευτοι και… αδικαιολόγητοι!

Μηδαμινή προστασία έχουμε οι κάτοικοι του Ασπροπύργου και ιδιαίτερα η εγγύτερη συνοικία των Νεοκτιστων , σε περίπτωση ατυχήματος σε κάποιες από τις επιχειρήσεις της περιοχής νευραλγικής σημασίας όπως ΕΛΠΕ-ΠΕΤΡΟΛΑ .

Αυτό είναι κάτι που, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχτηκε ο κ. Μελετίου σε ερώτηση που υπέβαλα ο ίδιος, προς την διοίκηση κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση του β σταδίου του Γ.Π.Σ.

Όταν λοιπόν, ρώτησα εάν υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία κόμβου διαφυγής των πολιτών σε περίπτωση ατυχήματος, η απάντηση ήταν ότι “αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβλέψουν οι …επιχειρήσεις” οι οποίες όμως, όπως παραδέχτηκε στη συνέχεια, δεν το έχουν πάρει και πολύ στα σοβαρά…

Ανάφερε μόνο τον οδικό άξονα από Βορρά προς Νότο και ότι όταν… εδεήσει να επισκεφτεί την πόλη ο κ. Σπίρτζης θα του θέσει το θέμα σύνδεσης της περιφερειακής Αιγάλεω με τον κόμβο Σχιστού.

Βέβαια επιχείρησε να ρίξει το μπαλάκι και στην Περιφέρεια Αττικής αλλά η ευθύνη κατασκευής κόμβου διαφυγής και προστασίας των πολιτών είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη των Δήμων.

Με την υποσημείωση ότι δεν θέλουμε να κινδυνολογήσουμε αλλά να επιστήσουμε την προσοχή για ένα τόσο σοβαρό θέμα, θα πούμε ότι η αδιαφορία της διοίκησης είναι αδικαιολόγητη και μακάρι να μην αποδειχτεί ποτέ και εγκληματική…

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απροστάτευτοι και… αδικαιολόγητοι!