Εγκληματική είναι (και) η αδιαφορία για την εγκληματικότητα…

“Γιατί τέτοια αδιαφορία;”

Το τραγικό γεγονός του θανάτου του μικρού Μάριου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, πέρα από τη θλίψη και την οδύνη, (ξανα)φέρνει στην επιφάνεια το έντονο πρόβλημα εγκληματικότητας που ταλανίζει επί σειρά ετών την περιοχή μας.

Τα περιστατικά αυτά αναδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό και τραγικό παράλληλα τρόπο, την έλλειψη ουσιαστικής αστυνόμευσης και πρόληψης της εγκληματικότητας ή και της παραβατικότητας που είναι καθημερινό φαινόμενο. Είναι η απόδειξη ότι οι διάφορες σπείρες μπορούν και δρουν ανεξέλεγκτα, αφού γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να τους εμποδίσει, με τον πολίτη να νιώθει εντελώς απροστάτευτος και εκτεθειμένος.

Και όμως το θέμα της αστυνόμευσης μπορεί να λυθεί αρκεί να υπάρχει η ανάλογη βούληση.

Αφενός από τα κατά Νόμο αρμόδια όργανα του κράτους και τα στελέχη τους και αφετέρου από αφετέρου από τον Δήμο.

Η αδράνεια δυστυχώς είναι γενική και δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται απλώς για ανικανότητα… Ίσως μία ειδική έρευνα να απαντούσε στο ερώτημα “Γιατί τέτοια αδιαφορία;” και να απέδιδε και συγκεκριμένες ευθύνες.

Προτάσεις

Με τις σκέψεις αυτές, επανέρχομαι στο καυτό θέμα της ελλιπέστατης και ανεπαρκέστατης αστυνόμευσης στην περιοχή μας, κάτι που αποτελεί γενική παραδοχή και επιβεβαιώνεται από καθημερινά περιστατικά. Άλλωστε το βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας είναι γεμάτο και αδιάψευστος μάρτυρας.
Ταυτόχρονα θέλω να καταθέσω αγωνιώδη παράκληση προς την Πολιτεία και τον Δήμο.

Προς την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής αλλά και στη λειτουργία νέων όπου αυτό κριθεί επιχειρησιακά απαραίτητο και προς τον Δήμο να αυξήσει τον φωτισμό ακόμη και στην πιο απόκρυφη γωνιά της πόλης, να προχωρήσει σε συνεργασία με την αστυνομία, σε ηλεκτρονικούς ελέγχους των επίφοβων για εκδήλωση παραβατικότητας ή εγκληματικότητας σημείων, να προσλάβει εταιρία φύλαξης που θα περιπολεί καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου και γενικά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για να εμπεδωθεί επιτέλους το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.

Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να συμβεί για να γίνει αντιληπτό ότι η κατάσταση στην περιοχή μας είναι δραματική. Ας επιδειχθεί επιτέλους η ελάχιστη ευαισθησία και ευθιξία της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Δεν πάει άλλο…

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγκληματική είναι (και) η αδιαφορία για την εγκληματικότητα…