Η Γυναίκα – Μάνα στον Ασπρόπυργο δυστυχώς δεν χαίρεται τη μητρότητα…

Σε έναν χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό, στην Πλατεία Ηρώων δίπλα στο άγαλμα της Μητέρας, την Κυριακή 20 Μαΐου το βράδυ, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης ‘Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ”, ειδική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας.

Δείτε το Teaser της εκδήλωσης:

 
Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου που αψήφισε τις ‘απειλές’ του καιρού, κατέδειξε δύο βασικά ζητήματα. Αφενός τον σεβασμό, την ευγνωμοσύνη και την απεριόριστη εκτίμηση στον σπουδαίο πολύπλευρο και δημιουργικό ρόλο της Μητέρας στην οικογένεια αλλά και σ’ ολόκληρη την κοινωνία και αφετέρου τον προβληματισμό απέναντι στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή Γυναίκα – μάνα.
 
Η μητέρα που χαρίζει τη ζωή και κάνει μεγάλες θυσίες, που έχει συνδεθεί με κάθε έκφανση της ανήλικης ζωής και αποτελεί αστείρευτη πηγή βοήθειας, συμπαράστασης και προσφοράς στην ενήλικη, δεν τυγχάνει σήμερα, της ανάλογης στήριξης και προσοχής ούτε από την Πολιτεία αλλά ούτε και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Τι να πρωτοπεί κανείς γι αυτά τα θέματα: Ότι στην πόλη μας δεν υπάρχουν σωστά πεζοδρόμια για να μπορούν οι μαμάδες να κυκλοφορήσουν τα καροτσάκια, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους που διατρέχουν; Ότι οι Παιδικές Χαρές στην πλειοψηφία τους είναι σε άσχημη κατάσταση και τα παιδάκια κινδυνεύουν; Ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι το Λύκειο της πόλης μας; Ότι έχει εκλείψει προ πολλού το αίσθημα ασφάλειας για την Γυναίκα – Μητέρα, αλλά και τον κάθε κάτοικο αυτού του τόπου;
 
Σε όλα αυτά τα ζητήματα, είναι προφανές, ότι χρειάζονται πειστικές απαντήσεις και λύσεις. Τα ευχολόγια που ακούμε εδώ και αρκετά χρόνια από τη διοίκηση του Δήμου αλλά και από την Πολιτεία, μόνο θυμηδία προκαλούν.
 
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ” κ. Γιάννης Ηλίας, όπως και οι ομιλήτριες της εκδήλωσης με τον εξαιρετικό τους λόγο, δεν ανέπτυξαν μόνο την, ούτως ή άλλως μοναδική προσφορά της Μητέρας, αλλά ανέδειξαν με σαφήνεια και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της η Γυναίκα – Μητέρα του Ασπροπύργου, στην άσκηση του σπουδαίου και προνομιακού της ρόλου. 
 
Η διαρκής βελτίωση της καθημερινότητας για την Γυναίκα – Μητέρα, δεν μπορεί παρά να αποτελεί την πρώτιστη προτεραιότητα για όλους μας.
Κάθε έκπτωση σ’ αυτό, είναι έκπτωση στον Πολιτισμό, στην οικογένεια, στην κοινωνία!

Δείτε όλη την εκδήλωση:

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Γυναίκα – Μάνα στον Ασπρόπυργο δυστυχώς δεν χαίρεται τη μητρότητα…