Η μάστιγα των ναρκωτικών είναι εδώ και μας καλεί να δράσουμε…

Τα έχουν ονομάσει ‘σύγχρονη μάστιγα’ κυρίως των νέων. Τον μεγαλύτερο μαζί με το AIDS εφιάλτη των γονιών σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος φυσικά για τα ναρκωτικά και τις λοιπές εξαρτησιογόνες ουσίες. Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα που παίρνει ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις. Ο Ασπρόπυργος υποφέρει πολύπλευρα από αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα. Όχι μόνο λόγω της εξάρτησης πολλών νέων ανθρώπων, αλλά και γιατί συχνά -πυκνά η αστυνομία ανακαλύπτει κάποιο ‘εργαστήριο’ επεξεργασίας ή κάποια αποθήκη με ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι η πόλη μας χρησιμοποιείται και ως κέντρο επεξεργασίας και διακίνησης. Η υπόθεση με την σύλληψη του 27χρονου Αλβανού με το ψευδώνυμο “Μαραντόνα” και της ‘παρέας’ του, στον οικισμό Νέα Ζωή, οι οποίοι φέρονταν να διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες πόλεις της χώρας, είναι ακόμη έντονα χαραγμένη στη μνήμη μας.

Το αν ή ποιοι ενθαρρύνουν συμπεριφορές και καθεστώτα «Ζωνιανών» στην περιοχή μας, αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να  το εξετάσει και να το αντιμετωπίσει η Πολιτεία. Το ζήτημα όμως είναι τι κάνουμε εμείς, ως Δήμος και ως πολίτες για να περιορίσουμε αυτή τη μάστιγα  και να σώσουμε τα παιδιά μας;  Θα ήταν ευχής έργο να καταφέρουμε να την εξαλείψουμε.

Η πρόληψη, η ενημέρωση κυρίως μέσω της εκπαίδευσης αλλά και των ΜΜΕ, οι πολιτικές απεξάρτησης και επανένταξης, η προσπάθεια στροφής της νεολαίας μας στο μαζικό λαϊκό Αθλητισμό, η ανάπτυξη του σχολικού Αθλητισμού είναι μέτρα που τόσο η Πολιτεία όσο και ο Δήμος, οφείλουν να προωθούν αδιάκοπα και ανεξαρτήτως κόστους.

Η Πολιτεία μέσω των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης οφείλει να είναι συνεχώς στραμμένη στο κυνήγι και την παραδειγματική τιμωρία των καλλιεργητών και των εμπόρων ναρκωτικών και όχι των χρηστών, οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια και προγράμματα απεξάρτησης. Στην κατεύθυνση αυτή οποιαδήποτε φαινόμενα διαφθοράς, ανοχής, διαπλοκής και συγκάλυψης, είναι αυστηρώς απαγορευτικά.

Ο Δήμος από την άλλη οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με κέντρα απεξάρτησης, όπως είναι ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ κ.ά, και ταυτόχρονα να οργανώνει ενημερωτικές ημερίδες και αθλητικές δραστηριότητες και να προωθεί δράσεις αποτροπής των νέων από τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Τι γίνεται σήμερα απ’ όλα αυτά; Ελάχιστα για να μην πούμε απολύτως τίποτε και θεωρηθούμε μηδενιστές. Τα ναρκωτικά δυστυχώς είναι εδώ και οι χρήστες αντιμετωπίζονται ως θέματα ταμπού από την τοπική κοινωνία. Με τον τρόπο αυτό όμως τα προβλήματα δεν κρύβονται αντίθετα συνεχώς αμβλύνονται. Επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό και αφορά την πόλη που ζούμε, δραστηριοποιούμαστε και ονειρευόμαστε, για εμάς και τα παιδιά μας, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γίνουμε πιο αποφασιστικοί όλοι μας. Δήμος και κοινωνία χρειάζεται να λάβουμε άμεσα αποφάσεις και κυρίως να προχωρήσουμε σε δράσεις. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε άλλο. Κάθε αναβολή ή καθυστέρηση ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων, φοβάμαι ότι θα είναι πολύ δυσάρεστη.

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η μάστιγα των ναρκωτικών είναι εδώ και μας καλεί να δράσουμε…