Θράσος, λαϊκισμός και υποκρισία για το παραλιακό μέτωπο Ασπροπύργου.

‘Όταν λησμονεί κανείς τα λάθη του, γίνεται θρασύς’ δίδαξε ο προσωκρατικός φιλόσοφος Δημόκριτος, πριν από περίπου 2.500 χρόνια, ενώ ο Σοφοκλής είπε: “Διδάσκου και μη θρασύνεσθαι”.

Αυτές τις ημέρες στο δημοτικό συμβούλιο Ασπροπύργου ζήσαμε το θράσος σε όλες του τις εκδοχές αλλά και …φιλοσοφικές ερμηνείες!

Με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.), να αποχαρακτηρίσει και να παραχωρήσει στους Δήμους το παραλιακό μέτωπο και στην περίπτωση μας, την παραλία Ασπροπύργου στον Δήμο μας, είδαμε τον δήμαρχο σε δηλώσεις του, να εξοργίζεται με τις παρατηρήσεις μου και την κριτική μου περί απραξίας και αδράνειας του!

Όσο κι αν η συγκεκριμένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) αποτελεί αναμφίβολα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, έρχεται με τόση μεγάλη καθυστέρηση -απόρροια της αδράνειας της διοίκησης του Δήμου- που ήδη έχει προλάβει να καταδικάσει μία ολόκληρη περιοχή (αν και δεν είναι η μόνη) και όλα πλέον χρειάζονται ‘χτίσιμο’ από την αρχή.

Το χειρότερο δε είναι ότι και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια που ήρθε αυτή η θετική εξέλιξη, ο Δήμος είναι εντελώς απροετοίμαστος…

Η Ελευσίνα διεκδίκησε με μεθοδικότητα, πλάνο και αποφασιστικότητα να είναι η νέα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και της αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια που τα κατάφερε!

Ο Ασπρόπυργος, δυστυχώς βλέπει τα τρένα να φεύγουν…

Δεν διεκδίκησε ούτε καν την ένταξη του παραλιακού μετώπου το οποίο είναι κοινό με αυτό της Ελευσίνας, στον φάκελο αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής. Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνει τώρα αν δεν είναι ήδη πολύ αργά! Αλήθεια, όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι Ασπροπύργου πως κατάφερναν και έκαναν τις παρεμβάσεις τους στην περιοχή;

Με βάση ποιου σχεδίου και με ποιες ώριμες μελέτες αλήθεια, θα προχωρήσει άμεσα η αξιοποίηση και αναβάθμιση του εγκαταλελειμμένου παραλιακού μετώπου;

Οι Ασπροπύργιοι, το παραλιακό μέτωπο αλλά και οι επιχειρηματίες της περιοχής που δίνουν σκληρό αγώνα όλα αυτά τα χρόνια να διατηρήσουν σε αξιοπρεπή επίπεδο τις επιχειρήσεις τους, δεν έχουν άλλη υπομονή…

Έχουν βιώσει την εγκατάλειψη και τον μαρασμό και ξέρουν ότι το θράσος, ο λαϊκισμός και η υποκρισία περισσεύουν…

Στη διάθεση σας το σχετικό βίντεο, όπως και φωτογραφικό υλικό από τη συνοικία της παραλίας Ασπροπύργου (η οποία ασφαλώς και ΔΕΝ ανήκει στη δικαιοδοσία του ΟΛΕ) , από το δημοτικό συμβούλιο… και τα συμπεράσματα δικά σας!

Δείτε το Video ->

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θράσος, λαϊκισμός και υποκρισία για το παραλιακό μέτωπο Ασπροπύργου.