Περί κυνικής ομολογίας αποτυχίας και ανικανότητας

Φτάνει πια… η παραβατικότητα στον Ασπρόπυργο δυστυχώς έχει αναβαθμιστεί σε εγκληματικότητα!

Το ότι η διοίκηση του Δήμου έχει χάσει προ πολλού τον έλεγχο της κατάστασης και πνέει τα λοίσθια το γνωρίζουμε όλοι οι …παροικούντες την Ιερουσαλήμ!. Μόνο ο απερχόμενος Δήμαρχος δείχνει να μην το έχει καταλάβει ακόμη…

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να στεγνώσει το μελάνι από τα  πρακτικά του τελευταίου τακτικού συμβουλίου (Τετάρτη 10 Οκτωβρίου) όπου μέλη της διοίκησης ομολόγησαν με τον πλέον απροκάλυπτο όσο και κυνικό τρόπο, την ανικανότητά τους στο θέμα της προστασίας των αθλητικών χώρων του Δήμου μας.

“Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα γήπεδα και τις αθλητικές υποδομές. Τη μία ημέρα τα φτιάχνουμε και το ίδιο βράδυ γίνεται λεηλασία…”.

Την εξοργιστική αυτή ομολογία ανικανότητας της διοίκησης, να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, ακολούθησε  το περιστατικό βίας με τους υπαλλήλους του Δήμου, για να μας τονίσει ότι η παραβατικότητα στον Ασπρόπυργο δυστυχώς έχει αναβαθμιστεί σε εγκληματικότητα.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μίας θλιβερής κατάστασης. Της αδιάκοπης καύσης καλωδίων, της κλοπής δημοσίων αγαθών (νερό, ρεύμα), της διακίνησης ναρκωτικών, των παράνομων διαλυτηρίων, της παραβίασης στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, των κλοπών με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής και τόσων άλλων έκνομων ενεργειών.

Και ενώ θα περιμέναμε -έστω και καθυστερημένα- από τη διοίκηση του Δήμου να αναλάβει δραστικές όσο και πολυδιάστατες πρωτοβουλίες, με λύπη διαπιστώσαμε στις 16/10/2018, ότι ούτε μία δυναμική κινητοποίηση δεν έχει την ικανότητα να οργανώσει…

Και δεν την έχει γιατί οι πολίτες δεν την εμπιστεύονται πλέον και θεωρούν αυτές τις κινητοποιήσεις προσχηματικές και εν πολλοίς υποκριτικές, που αποβλέπουν στην εκμαίευση της ψήφου στις εκλογές του Μαΐου. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το ολιγόλεπτο συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής οδού, βρεθήκαμε απελπιστικά λίγοι…

Εδώ θέλω να υπενθυμίσω ότι ως συνδυασμός «Ασπρόπυργος αλλαΖΟΥΜΕ» έχουμε καταθέσει τις προτάσεις του από τις 11/03/2015 (https://allazoyme.wordpress.com/2015/03/11/hmerida/#more-283) και αν και τις έχουμε επαναλάβει κατ’ επανάληψη υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος, εντούτοις ποτέ δεν βρήκαμε αφτιά ανοικτά. Oι προτάσεις μας συγκεκριμένα όπως παρουσιάστηκαν στις 11/03/2015:

 • Δημοσιοποίηση και ανάδειξη του προβλήματος προς όλες τις κατευθύνσεις
 • Συνεργασία με εταιρίες φύλαξης (σεκιούριτι) οι οποίες θα φυλάσσουν όλες τις περιοχές και τις γειτονιές του Ασπροπύργου, σε άμεση συνεργασία με την Αστυνομία και το Δήμο
 • Ενίσχυση της αστυνόμευσης, αύξηση της δύναμης και επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος για αποδοτικότερη επιτήρηση
 • Εφαρμογή του νόμου και των δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί
 • Στήριξη των δικαστικών αγώνων των συνδημοτών μας
 • Επίσπευση της διαδικασίας του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που έχει τελματώσει εδώ και πολλά χρόνια
 • Καθαρισμό και φωτισμό όλων των δημοτικών και δημόσιων χώρων
 • Απομάκρυνση παράνομων δραστηριοτήτων (διαλυτήρια, σκραπ κλπ) και αυστηροποίηση των ελέγχων
 • 24ωρη τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για άμεση παρέμβαση, σε συνεργασία με την Αστυνομία
 • Ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων του Ασπροπύργου γιατί το πρόβλημα δεν αφορά μόνο όσους το αντιμετωπίζουν τώρα. Το πρόβλημα γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα.
 • Συνεργασία με τους όμορους Δήμους που αντιμετωπίζουν ομοειδή προβλήματα

Παρότι το πρόβλημα είναι και σοβαρό και δυσεπίλυτο εμείς θεωρούμε ότι η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπισθεί με αποτελεσματικό τρόπο, όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες πόλεις στον κόσμο.  Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται βούληση και κυρίως μία διοίκηση που θα λειτουργεί στη βάση ενός ολοκληρωμένου και συντεταγμένου σχεδίου με στόχο την πολυεπίπεδη ανάπτυξη, την μετεξέλιξη και εν γένει την αναβάθμιση του τόπου μας.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι. Ήρθε η ώρα να δράσουμε. Να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με το παλιό, το εμπειρικό και ξεπερασμένο.

Ήρθε η ώρα να τα αλλάξουμε όλα. Εκτός από την ιστορία και τις παραδόσεις μας.

Ο κόσμος αλλάζει! Εμείς;

Μυλωνάς Κωνσταντίνος – Δημοτικός Σύμβουλος συνδυασμού «Ασπρόπυργος ΑλλαΖΟΥΜΕ».

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περί κυνικής ομολογίας αποτυχίας και ανικανότητας