Category: Τοπικά Νέα

Άρθρο στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα και την αισθητική της πόλης “Νησίδες, αναψυχής, αθλητισμού και πρασίνου σε κάθε γωνιά του Ασπρόπυργου”»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς*

Ο Ασπρόπυργος είναι μία όμορφη πόλη. Ωστόσο η αισθητική της σε αρκετά σημεία την αδικεί. Η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου- και έχουμε την βαθιά πεποίθηση ότι θα είναι η παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τον Γιάννη Ηλία – θα κληθεί –μεταξύ άλλων – ν’ αλλάξει την εικόνα της. Στο πρόγραμμα που επεξεργάζεται η παράταξή μας προβλέπονται άμεσες μικρές παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σημείο του Ασπρόπυργου, που θα συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση
της πόλης.

Αυτό άλλωστε απαιτεί και μία σύγχρονη πόλη. Χώρους αθλητισμού, αναψυχής, πρασίνου, πλούσιους σε χρώμα. Στο πρόγραμμά μας θέτουμε τους στόχους της επόμενης ημέρας με την περαιτέρω αξιοποίηση των δημόσιων χώρων αλλά και την κινητοποίηση των νέων της πόλης μας διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για ακόμη περισσότερες αθλητικές δράσεις και προγράμματα, που θα τονώσουν τον λεγόμενο μαζικό αθλητισμό και θα επιφέρουν μία αποτελεσματικότερη αθλητική ανάπτυξη.

Για τη δημοτική παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τον Γιάννη Ηλία, η ‘ενεργοποίηση’ και προστασία του δημόσιου χώρου του Ασπρόπυργου αποτελούν πρώτιστες προτεραιότητες.

Εδώ αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το προηγούμενο διάστημα είχε ανοίξει μία συζήτηση σε διάφορους Δήμους για τη σημασία του «αστικού βελονισμού» ως μοντέλου αστικής ανάπτυξης. Πρόκειται για το μοντέλο που υιοθετεί την προσέγγιση ότι μικρές, στοχευμένες παρεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία της πόλης μπορούν να επιφέρουν βελτίωση σε μεγάλη κλίμακα λόγω των πολλαπλασιαστικών τους
αποτελεσμάτων.

Προβλέπει π.χ. τη δημιουργία πολλών μικρών πάρκων, αντί ενός μεγάλου, με στόχο αυτές να λειτουργούν ως νησίδες  αισθητικής, αναψυχής και άθλησης σε κάθε γειτονιά.

Αισθητική αναβάθμιση

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ανάδειξη της περιοχής, η αισθητική και ποιοτική αναβάθμισή της, ενώ δημιουργείται κι ένα φιλικό, ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον χωρίς εξάρσεις και υπερβολές.

Η αισθητική αναβάθμιση και αναζωογόνηση μπορούν να προκληθούν βέβαια με περισσότερους τρόπους. Ένα θετικό παράδειγμα άμεσης αισθητικής παρέμβασης είναι εκείνο που μας παρουσίασε πρόσφατα μία ομάδα νέων ανθρώπων με διάθεση, όραμα και αγάπη για τον τόπο, στην οποία συμμετείχε η εκπαιδευτικός και συνυποψήφιά μας με την δημοτική παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» κα Χαρά Σολδάτου, όταν τα μέλη της έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου στο
οποίο εργάζονται.

Αυτή τη χαρούμενη εικόνα τη γεμάτη χρώματα και ζωντάνια θέλουμε να προσφέρουμε σε κάθε γειτονιά του Δήμου.

Χώροι άθλησης και αναψυχής

Σχεδιάζουμε την καλλιέργεια ανθόκηπων με ενδημική χλωρίδα, την κατασκευή νέων παιδικών χαρών αλλά και γηπέδων μπάσκετ 3Χ3 ώστε να παίζουν μικροί και μεγάλοι. Θέλουμε επίσης να χτίσουμε δεντρόσπιτα, παιχνιδότοπους, κάστρα και γενικά κατασκευές φιλικές για τα παιδιά. Να δημιουργήσουμε φιλόξενους χώρους κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για αναψυχή, άθληση και χαλάρωση από τους εντατικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, διότι η άσκηση είναι υγεία. Χώρους υψηλής αισθητικής που θα προσελκύουν τον κάθε συνδημότη μας αλλά και τον επισκέπτη.

Και όλα αυτά με ταυτόχρονη διασφάλιση της ασφαλής κυκλοφορίας των πεζών και των ΑΜΕΑ, με ηλεκτροφωτισμό και φύλαξη που θα συμπληρώνουν την εικόνα ανάπλασης και ασφάλειας στην πόλη μας.

Τα παραπάνω έργα, με βάση το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τον Γιάννη Ηλία, θα προστεθούν στα πεζοδρόμια αλλά και τους ποδηλατόδρομους που θα κατασκευάσουμε όπου αυτό είναι εφικτό.

Ανάλογες παρεμβάσεις σχεδιάζουμε και για το παραλιακό μέτωπο, με διάφορες προσθήκες που επεξεργαζόμαστε με μοναδικά διαμορφωμένους χώρους άθλησης και περιπάτου, όπου θα μπορεί ο καθένας να πιει τον καφέ του ή ν’ απολαύσει το γεύμα του, με θέα τη θάλασσα.

Με όραμα, σχέδιο και γνώση

Και όλα αυτά με σχέδιο, όραμα, γνώση, στρατηγική και αξιοποίηση κάθε προσφερόμενου χρηματοδοτικού εργαλείου! Παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλης της οικογένειας για άθληση και απόδραση από την καθημερινότητα, προχωράμε στον Ασπρόπυργο του αύριο!.

*Ο Κων/νος Μυλωνάς, είναι τεχνοκράτης – επιχειρηματίας, νυν και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ – Γιάννης Ηλίας»

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άρθρο στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα και την αισθητική της πόλης “Νησίδες, αναψυχής, αθλητισμού και πρασίνου σε κάθε γωνιά του Ασπρόπυργου”»

Άρθρο στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Ένα νέο μοντέλο βιώσιμης πόλης, η ‘έξυπνη πόλη’ είναι δυναμικά εδώ!»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς*

Στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης την οποία βιώνουμε ή της ψηφιακής επανάστασης όπως συνηθίζουμε να λέμε, αναπτύσσονται νέα μοντέλα βιώσιμων πόλεων, τα οποία καλούμαστε να μελετήσουμε και να αξιοποιήσουμε, εάν θέλουμε να κάνουμε μία δυναμική μετάβαση στη σύγχρονη εποχή.

Μία νέα εποχή όπου ο πολίτης και οι ανάγκες του, για καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες, πρέπει να τίθενται σε πρώτιστη προτεραιότητα.

Αυτό που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε ως δημοτική παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ- Γιάννης Ηλίας» από τη στιγμή που οι συμπολίτες μας δώσουν την εντολή να διοικήσουμε τον Δήμο, είναι να βάλουμε την ψηφιοποίηση στη ζωή της πόλης. Μέσα από σένσορες κι ένα έξυπνο δίκτυο, θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε συστήματα παροχής υπηρεσιών, επικοινωνίας με τους πολίτες, αξιοποίησης πόρων, μετρήσεων αλλά και διαχείρισης. Ψηφιακός μετασχηματισμός και Smart City με Σχέδιο και Στρατηγική!

Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, τα νέα μοντέλα βιώσιμων πόλεων που θέλουμε να εφαρμόσουμε, κινούνται γύρω από τον άξονα του “Smart City”, δηλαδή πόλεων που λειτουργούν με «έξυπνη οικονομία», «έξυπνη μετακίνηση», «έξυπνο περιβάλλον», «έξυπνους ανθρώπους» και «έξυπνη διαβίωση».

Για τα παραπάνω θ’ αναφέρω κάποια παραδείγματα για να γίνει περισσότερο κατανοητό στον απλό κόσμο τι ακριβώς θέλουμε να εφαρμόσουμε:

Για τις ανάγκες του Δήμου και των πολιτών θέλουμε και μπορούμε να
εγκαταστήσουμε:
✓ Έξυπνους κάδους απορριμμάτων που θα προάγουν την ανακύκλωση.
✓ Έξυπνο σύστημα διασφάλισης προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα σε δημόσιους χώρους.
✓ Έξυπνες στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
✓ Έξυπνες διαβάσεις πεζών οι οποίες να είναι φιλικές προς ΑΜΕΑ.
✓ Ψηφιακή οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείρισης Δημοτικού στόλου οχημάτων.
✓ Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων.
✓ Έξυπνα συστήματα ηλεκτροφωτισμού.
✓ Έξυπνα συστήματα διαχείρισης θέσεων πάρκινγκ και κυκλοφορίας οχημάτων.
✓ Να φτιάξουμε έναν έξυπνο Οδηγό Πόλης/Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών.
✓ Να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα διαχείρισης παιδικών σταθμών, ενημέρωσης γονέων με smart εφαρμογή.
✓ Να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση ‘έξυπνων’ συστημάτων μέτρησης ποιότητας αέρα στην επικράτεια του Δήμου.
✓ Μέσω ‘έξυπνων’ συστημάτων να μετράμε διαρκώς την ποιότητα των υδάτων (πόσιμου, άρδευσης, θαλάσσιου κλπ.)
✓ Να τοποθετήσουμε έξυπνο σύστημα προειδοποίησης και αντιμετώπισης κινδύνων (πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιάς, σεισμού κλπ.) εντός των ορίων του Δήμου.
✓ Να εγκαταστήσουμε σύστημα διαχείρισης αστικού πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων.
✓ Να δημιουργήσουμε Πλατφόρμα διαβούλευσης, σύστημα διαχείρισης Αιτημάτων Πολιτών, αλλά και διαχείρισης της δημοτικής συγκοινωνίας.

Η “Έξυπνη πόλη” όμως απαιτεί και ‘έξυπνα κτίρια’.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα ανωτέρω έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης από τη νυν διοίκηση. Ο δικός μας στόχος είναι ν’ αλλάξουμε τις ταχύτητες υλοποίησης και να δρομολογήσουμε πολλά περισσότερα, γιατί το αύριο δεν μπορεί να περιμένει!

Smart-grid ready

Σήμερα οι τεχνολογίες ‘έξυπνων κτιρίων’ αλλά και η τεχνογνωσία που έχουμε, είναι παραπάνω από ικανές στο να μετατρέψουν και να παραδώσουν ένα απλό κτίριο σε smart-grid ready.

Όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια μπορούν και πρέπει να ενταχθούν σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης, ώστε να λειτουργούν στη βάση των ‘έξυπνων κτιρίων’. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να υποστηρίζουν και όλες τις παραπάνω εφαρμογές και δυνατότητες.

Οι νέοι, που είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, έχουν τον πρώτο λόγο σ’ αυτή την προσπάθεια.

Με βάση τα παραπάνω θα ήθελα να καλέσω τους συνδημότες μου αλλά και όλους τους αναγνώστες της έγκριτης εφημερίδας σας να κάνουν εικόνα στη σκέψη τους, την «Έξυπνη πόλη» και να αναρωτηθούν: Θα ήθελα να ζω σε μία τέτοια πόλη;

Και μπορούμε & θέλουμε και την αξίζουμε!

*Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς είναι δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ασπροπύργου, τεχνοκράτης επιχειρηματίας & εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ –Γιάννης Ηλίας».

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άρθρο στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Ένα νέο μοντέλο βιώσιμης πόλης, η ‘έξυπνη πόλη’ είναι δυναμικά εδώ!»

Συνέντευξη στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας του Ασπρόπυργου είναι αναγκαία συνθήκη»

«Στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι δείκτες του ρολογιού πρέπει να σημάνουν μία νέα εποχή» Το 2023 είναι η χρονιά των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων. Πέρα από τις εθνικές εκλογές, στις 8 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί κάλπες για την
Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην εφημερίδα μας μιλάει ένα έμπειρο, δυναμικό και ιδρυτικό στέλεχος της παράταξης «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ – Γιάννης Ηλίας», ο κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς.

Πρόκειται για έναν τεχνοκράτη επιχειρηματία, πολύ αγαπητό στην τοπική κοινωνία του Ασπρόπυργου, με ξεχωριστές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκλέγεται δημοτικός Σύμβουλος από το 2014 και γνωρίζει άριστα τόσο τα αυτοδιοικητικά θέματα όσο και τα ζητήματα της πόλης.

Ας δούμε τι μας είπε:

Κύριε Κωνσταντίνε Μυλωνά.
Δραστηριοποιείστε στον Ασπρόπυργο και είσαστε ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Τι είναι εκείνο που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Το εύκολο είναι να ‘κοιτάζεις τη δουλειά σου’ και να παρακολουθείς τα όσα συμβαίνουν στον τόπο σου από τον καναπέ σχολιάζοντας ενδεχομένως μέσω των social media τα όποια κακώς κείμενα. Το να λες εάν ήμουν εγώ διοίκηση θα έκανα ή θα άλλαζα το ένα ή το άλλο δεν γίνεται τίποτα’. Το ζητούμενο είναι να βγεις μπροστά, ν’ αναλάβεις δράση και δίνοντας το μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου να προτείνεις λύσεις και να προσπαθήσεις ν’ αλλάξεις όσα σε ενοχλούν. Όντας δημότης, εργαζόμενος, σύζυγος και κυρίως νέος πατέρας που για μένα αποτελεί κι ένα επιπλέον κίνητρο, εκτιμώ ότι δεν μπορώ να μένω αμέτοχος. Αισθάνομαι ότι πρέπει ν’ αγωνιστώ και μαζί με τον επικεφαλής κ. Γιάννη Ηλία, έναν άνθρωπο με εμπειρία, ήθος και όραμα για τον Δήμο, τη δυνατή και συνεχώς διευρυνόμενη ομάδα της παράταξης «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ- Γιάννης Ηλίας» και βέβαια μαζί με όλους τους συμπολίτες μας, να επιδιώξουμε ν’ αναβαθμίσουμε τον Δήμο μας.

«Η παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ –Γιάννης Ηλίας» είναι καθ’ όλα έτοιμη να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου»

Υπάρχει σχέδιο γι’ αυτό;

Και βέβαια υπάρχει. Είναι το πρόγραμμα της παράταξής μας, όπως το έχουμε επεξεργαστεί. Ο Ασπρόπυργος έχει σοβαρά ζητήματα που πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν αλλά και πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που χρειάζεται να αξιοποιηθούν. Από τη μια πλευρά, είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους που διαθέτει βουνό, πεδιάδα, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, παραλία, λίμνη και απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Επίσης παράγεται ένα υψηλότατο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας καθώς αποτελεί ένα σοβαρότατο διαμετακομιστικό κέντρο. Από την άλλη, η επιστήμη και η τεχνολογία προσφέρουν σήμερα εξαιρετικές δυνατότητες. Θαυμάζουμε άλλους Δήμους που χρησιμοποιούν εξαιρετικές πρακτικές και έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Στο εξωτερικό επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί Δήμοι με επιτυχημένα παραδείγματα. Από τη χώρα μας θ’ αναφέρω το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων, που προβάλλεται και δικαιολογημένα- ως πρότυπο. Είναι προφανές ότι κι εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε μία «έξυπνη πόλη» που θα σέβεται το περιβάλλον, τον κάθε συμπολίτη ξεχωριστά, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα δίνει δυνατότητες αλλά και θα προσφέρει ευκαιρίες για όλους και πρωτίστως τους νέους. Θέλουμε τον Ασπρόπυργο στο ψηφιακό προσκήνιο.

«Branding & Rebranding:
Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας της πόλης είναι αναγκαία συνθήκη»

Η νέα διοίκηση του Δήμου Ασπρόπυργου τι θα πρέπει να θέσει
ως προτεραιότητα;

Το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει, πέρα από την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων της καθημερινότητας, είναι με σχέδιο, όραμα και στρατηγική ν’ αλλάξει την εικόνα της πόλης. Ο χαρακτηρισμός «πίσω αυλή της Αθήνας» που ακούμε συχνά, αδικεί κατάφωρα τον Δήμο μας. Ακόμη κι αν χρειαστεί να κοντραριστούμε με στερεότυπα, αδυναμίες και αντιλήψεις του χθες η εικόνα αυτή πρέπει ν’ αλλάξει. Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας της πόλης, αυτό που οι Άγγλοι ονομάζουν ως “rebranding”, με βάση την ιστορία, τον Πολιτισμό και τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, θεωρώ ότι είναι μία αναγκαία συνθήκη.
Είναι το νέο όχημα της αναπτυξιακής πορείας της προς το μέλλον. Θέλουμε και μπορούμε να φτιάξουμε έναν Δήμο ελκυστικό για επισκέπτες, τουρίστες και επενδυτές.

«Θέλουμε μία πόλη που διαρκώς να θέτει και να κερδίζει μικρά και μεγάλα στοιχήματα»

Κατά τη γνώμη σας ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η πόλη
του Ασπρόπυργου;

Πρώτα απ’ όλα θέλουμε μια πόλη με ισόρροπη και ουσιαστική ανάπτυξη όλων των συνοικιών της, Θέλουμε μία πόλη στην οποία:
• Nα ζούμε ανθρώπινα και να δημιουργούμε χωρίς το ένα να γίνεται σε βάρος του άλλου.
• Η διαφάνεια οι κανόνες και οι Νόμοι να εφαρμόζονται στο ακέραιο για όλους, χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.
• Να προσφέρονται διέξοδοι και να έχει χαρούμενη εικόνα, με ζωντάνια και με τους νέους δραστήριους και στην πρώτη γραμμή.
• Να οργανώνονται δράσεις που να προσθέτουν αξία και να ενισχύουν την πολιτιστική της ταυτότητα.
• Να στηρίζονται πολύπλευρα τα νέα ζευγάρια και κυρίως θ’ αντιλαμβάνεται το ρόλο της γυναίκας στη φρενίτιδα της καθημερινότητας.
• Η λίστα των ‘θέλων’ μας να είναι εναρμονισμένη με σύγχρονες ιδέες και αντιλήψεις!.
• Θέλουμε μια πόλη που να θέτει διαρκώς μικρά και μεγάλα στοιχήματα και να τα κερδίζει!

Το γεγονός ότι σήμερα ο Ασπρόπυργος αποτελεί σημείο αναφοράς για το εγχώριο αλλά και για το παγκόσμιο εμπόριο, είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι τα περιμένουμε όλα από ξένους επενδυτές.
Εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας, ο οποίος είναι οι γειτονιές που παίξαμε και μεγαλώσαμε, οι πατρογονικές μας εστίες, γιατί να μείνουμε παρατηρητές και να εναποθέσουμε τις ελπίδες και την προοπτική αυτού του τόπου σε κάποιους άλλους; Εμείς θα δράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!.
Τι κάνουμε για ν’ αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά καταστάσεις που δείχνουν ‘παγιωμένες’, όπως για παράδειγμα η παραβατικότητα; Πως ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας; Τους κινδύνους τους έχουμε
συνειδητοποιήσει; Όλα αυτά είναι ζητήματα πρώτιστης προτεραιότητας, που τα θέτουμε σταθερά ως παράταξη.

«Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης»

Κλείνοντας τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Εκείνο που θα ήθελα να υπογραμμίσω είναι ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου δεν χωράνε ρίσκα και πειραματισμοί. Προσωπικά εγώ, αλλά και όλα τα μέλη της παράταξής μας, θέλουμε να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ προς όλους τους συμπολίτες μας. Στις 9 Οκτωβρίου οι δείκτες του ρολογιού του Δήμου μας πρέπει να σημάνουν μία νέα ώρα, μία νέα εποχή!.
Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όλες τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες, στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης και κυρίως στους νέους και ζητάμε, παρά τις όποιες διαφορές ή διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα οι οποίες είναι απόλυτα θεμιτές, να συμπορευτούν μαζί μας!..
Τους καλούμε να εμπιστευθούν την παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ-Γιάννης Ηλίας» και όλοι μαζί να χτίσουμε τον Ασπρόπυργο που ονειρευόμαστε!.
Τον Ασπρόπυργο που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [420.03 KB]

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέντευξη στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας του Ασπρόπυργου είναι αναγκαία συνθήκη»

Θέλω και μπορώ: Κωνσταντίνος Μυλωνάς – Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ

Ως μέλος της παράταξης “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ” με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Ηλία, σας παρουσιάζω τα ‘θέλω’ μου για την πόλη και τους τρόπους που μπορούμε να τα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.

Σας διαβεβαιώνω ότι έχω και έχουμε, τη διάθεση, την ικανότητα αλλά και τη βούληση να κάνουμε τον Ασπρόπυργο, μία πόλη ασφαλή, καθαρή και ανθρώπινη. Μία πόλη του πολιτισμού και της ευημερίας, όπως αξίζει σε εμάς και τη νεολαία μας.

Θέλω…

Η πόλη μου να είναι ασφαλής….

Μπορώ…

Αυτό θα το καταφέρουμε με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου πλέγματος  δράσεων, που θα αφορά τη συνεργασία με εταιρίες φύλαξης οι οποίες θα συνδράμουν και στο έργο της Αστυνομίας, με την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού, με τον ηλεκτρονικό έλεγχο επίφοβων σημείων της πόλης, αλλά και την ανάδειξη των ζητημάτων μέσω των Μ.Μ.Ε. (σ.σ. αλήθεια το ATTICA T.V. γιατί το πληρώνουμε;), ώστε να αναγκάσουμε την Πολιτεία να ενσκήψει πάνω από το πρόβλημα. Ακόμη μέσα από συνεργασία και συνέργειες με γειτονικούς Δήμους που αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα, μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά που θα τονώσουν το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Θέλω…

Αρτιότερα και περισσότερα Σχολεία

Μπορώ…

Η κατασκευή νέου Λυκείου, νέων Γυμνασίων και η πολύπλευρη αναβάθμιση όλων των υπαρχόντων, δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Επίσης η κατασκευή θεματικών πάρκων στους αύλειους χώρους των Σχολείων, η προμήθεια διαδραστικών πινάκων, θα βελτιώσουν την ποιότητα εκπαίδευσης στον Δήμο μας.

Θέλω…

Οι μαθητές να πηγαίνουν και να επιστρέφουν με ασφάλεια από τα Σχολεία

Μπορώ…

Η εφαρμογή του θεσμού του Σχολικού τροχονόμου, η κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων, από και προς τα Σχολεία, η τοποθέτηση ευρηματικών χρωματικών παρεμβάσεων και διαγραμμίσεων δρόμων έξω από τις σχολικές εγκαταστάσεις, είναι μερικά από τα όσα θα κάνουμε για να ενισχύσουμε την ασφάλεια των μαθητών.

Θέλω…

Ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Δήμου, που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε γειτονιάς.

Μπορώ…

Αυτό θα το πετύχουμε μέσα από την ανάπτυξη του σχεδίου δράσεων που έχουμε εκπονήσει ως παράταξη “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ” και την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων με νέα κέντρα τα Νεόκτιστα, την Γκορυτσά και την Παραλία. Μεταξύ άλλων: Διευρύνουμε το δίκτυο πεζοδρόμησης στην πόλη. Δημιουργούμε θέσεις στάθμευσης με ηλεκτρονικό εντοπισμό τους. Κατασκευάζουμε δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Υλοποιούμε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, περισυλλογής ακαθάρτων στη Γκορυτσά και όμβριων όπου χρειάζονται, φτιάχνουνε δίκτυα αποταμιευτήρων νερού με ηλεκτρονική παρακολούθηση., αξιοποιούμε το ‘Αγροκήπιο’ ως θεματικό πάρκο με εστίαση στη μητέρα και το παιδί, αναμορφώνουμε το πλήρως εγκαταλελειμμένο παραλιακό μέτωπο στρέφοντας το βλέμμα (και) προς τη θάλασσα, διεκδικούμε δυναμικά την παραχώρηση της βάσης ΝΑΤΟ, την οποία αξιοποιούμε για τουριστικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς, προχωράμε σε ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων και Σχολείων καθώς και στην παραγωγή ενέργειας με τη χρήση ήπιων πηγών, όπως για παράδειγμα τα φωτοβολταϊκά.

Θέλω…

Ένα νέο μοντέλο διοίκησης στον Δήμο προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις και αντιλήψεις της εποχής.

Μπορώ…

Αυτό θα το πετύχουμε μέσα από αλλαγές δομικού χαρακτήρα, την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, διοικητικών μεθόδων και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Προχωράμε σε μία σύγχρονη οργάνωση του Δήμου η οποία θα αποτυπωθεί και στο νέο Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ) και θα εδράζεται στη χρήση των προσφερόμενων δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Θέλω…

Μία πόλη καθαρή

Μπορώ…

Μέσα από τον σχεδιασμό μίας νέας διαχείρισης των απορριμμάτων, την εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής παρακολούθησης και διαχείρισης των οχημάτων και των κάδων, το κλείσιμο κάθε παράνομης χωματερής που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, μπορούμε να αναβαθμίσουμε πλήρως τις υπηρεσίες καθαριότητας στον Δήμο μας.

Θέλω…

Μία ανθρώπινη πόλη

Μπορώ…

Λύνοντας μικρά καθημερινά προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών, με ορθολογική διαχείριση της δημοτικής συγκοινωνίας, τη βελτίωση του κυκλοφοριακού, την αναβάθμιση του εμπορικού  κέντρου της πόλης ενισχύοντας και την αγορά της Γκορυτσάς, την κατασκευή και ανάπλαση χώρων πρασίνου, την ανακατασκευή και κατασκευή νέων Παιδικών χαρών, τη δημιουργία περισσότερων χώρων άθλησης, που θα εστιάζουν σε όλες τις ηλικίες και στα Άτομα με αναπηρία, με την κατασκευή Παιδικής Χαράς για ΑΜΕΑ και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την πραγματική, ουσιαστική και διαρκής στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, θα κάνουμε την πόλη μας ανθρώπινη.

Θέλω…

Εξωστρέφεια, καινοτομία και  επιχειρηματικότητα

Μπορώ…

Με στρατηγικό σχεδιασμό και στοχευμένες μεθοδικές ενέργειες να κάνουμε τον Ασπρόπυργο συνώνυμο της διεθνούς επιχειρηματικότητας και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολικό. Ο Ασπρόπυργος πέρα από Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο (Logistics Center), έχει όλες τις προδιαγραφές να αποκτήσει και ταυτότητα μεταποιητική, προσελκύοντας επενδύσεις με εντοπιότητα μεταποίησης. Πως γίνεται αυτό; Με σχεδιασμένες ενέργειες δημιουργούμε ένα ισχυρό διακριτό τίτλο για όλα τα προϊόντα που συσκευάζονται και μεταποιούνται στην περιοχή του Θριάσιου, όπως για παράδειγμα “Συναρμολόγηση στον Ασπρόπυργο, Ελλάδα’’ και διεθνή ονομασία “Assembly in Aspropyrgos, Greece”. Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν στην περιοχή γραμμές συναρμολόγησης αλλά και αποσυναρμολόγησης τεχνικών προϊόντων με τίτλο εντοπιότητας, Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί προστιθέμενη αξία στην περιοχή, θα αυξηθούν οι επενδύσεις αλλά και οι θέσεις εργασίας που είναι και το βασικό ζητούμενο για εκατοντάδες συμπολίτες μας που σήμερα αντιμετωπίζουν έντονα το φάσμα της ανεργίας.

Εκτός από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς, θα χρειαστεί να επενδύσουμε και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Με εξωστρέφεια και καινοτομική επιχειρηματικότητα αντιστρέφουμε την εικόνα της μίζερης πόλης.

Θέλω…

Μία ‘έξυπνη’ πόλη

Μπορώ…

Η λειτουργία ηλεκτρονικού ΚΕΠ το οποίο θα εξαλείψει τους χρόνους αναμονής των πολιτών από τα γκισέ και τα γραφεία των υπηρεσιών του Δήμου, θα μειώσει τη γραφειοκρατία και παράλληλα θα διευκολύνει και το έργο των υπαλλήλων, είναι έργο πρώτιστης προτεραιότητας που μπορούμε να κάνουμε σχεδόν άμεσα. Επίσης  η δραστική αύξηση του φωτισμού και η τοποθέτηση ενεργειακών λαμπτήρων σε κάθε γωνιά του Δήμου, η τοποθέτηση συστημάτων τηλεματικού ελέγχου στην καθαριότητα, η δημιουργία και λειτουργία ηλεκτρονικών χώρων στάθμευσης, ο ηλεκτρονικός προγραμματισμός και έλεγχος της δημοτικής συγκοινωνίας, η δημιουργία ψηφιακού εμπορικού κέντρου, η εικονική περιήγηση στην πόλη, είναι μερικά από αυτά που θα μετατρέψουν την πόλη μας σε μία “ευφυή’ πόλη και θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και γενικότερα στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Θέλω… 

Μία πόλη του Πολιτισμού

Μπορώ…

Η δημιουργία “Τεχνόπολης” ως σημείο συνάντησης και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, η ανάδειξη αρχαιολογικών και ιστορικών σημείων της πόλης, όπως για παράδειγμα τα τείχη του Ασπρόπυργου, η επιδίωξη χρηματοδότησης ανασκαφών για την ανακάλυψη νέων, η ενίσχυση αλλά και η επέκταση των Πολιτιστικών εκδηλώσεων “Θριάσια” σε όλη την καλοκαιρινή περίοδο, με ένταξη σ’ αυτές και των παραδοσιακών πανηγυριών, η οργάνωση Ασπροπυργιώτικου καρναβαλιού με τη συμμετοχή συλλόγων αλλά και των Σχολείων της πόλης, είναι στοιχεία που δίνουν προστιθέμενη αξία στην πόλη μας και συμβάλλουν στην ενίσχυση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Επίσης χρήσιμη και πολλαπλά ωφέλιμη είναι η συνεργασία με όμορους Δήμους και κυρίως με τον Δήμο της Ελευσίνας που είναι η νέα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θέλω και μπορώ: Κωνσταντίνος Μυλωνάς – Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Η γενοκτονία των Ποντίων (1916 – 1923 ) με 353.000 νεκρούς, από μία περιοχή όπου ο Ελληνισμός είχε συνεχή και λαμπρή παρουσία περίπου 2.800 ετών, είναι μια από τις μεγαλύτερες του προηγούμενου αιώνα. Πρόκειται για εγκληματική πολιτική λεηλασίας και καταστροφής από την κυβέρνηση των Νεότουρκων που χρησιμοποίησε τον ξεριζωμό, τις σφαγές, τις εκτοπίσεις, τα βασανιστήρια, την πείνα και τα στρατόπεδα θανάτου για να εκδιώξει τον ελληνικό χριστιανικό πληθυσμό.

Η άφιξη των Ποντίων στις Νέες Πατρίδες, μία εξ’ αυτών ήταν και η περιοχή του Ασπρόπυργου, αποτέλεσε και την απαρχή μιας δύσκολης, αλλά και συνάμα δημιουργικής πορείας για τον ποντιακό ελληνισμό. Οι Πόντιοι ερχόμενοι στη χώρα μας προσέφεραν πάρα πολλά, τόσο στην οικονομική ζωή ( κυρίως στην αγροτική οικονομία), αλλά και στην πνευματική ζωή μέσα από τις παραδόσεις και τα έθιμά τους.

Είναι γνωστό ότι η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994, την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί δικαίωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό και συνδέει το σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη.

Η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, η έννοια του Έθνους και η ιστορική μνήμη, αποτελούν στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωσή μας. Χωρίς γνώση της ιστορίας δεν υπάρχει εθνική συνείδηση και φρόνημα. Η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων μας βοηθάει να διατηρήσουμε όλα τα παραπάνω και ταυτόχρονα τονώνει την εθνική μας συνείδηση.

Στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης υπάρχουν κάποια ιδανικά που παραμένουν ζωντανά, όπως η εθνική υπερηφάνεια και η αίσθηση του εθνικού συμφέροντος. Έχοντας λοιπόν ως οδηγό την ιστορική συνείδηση, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία μας.

Κλείνοντας να ευχηθούμε να κυριαρχεί πάντα η ειρήνη και να μην ξαναζήσει κανένας λαός, αυτά που βίωσε ο ελληνισμός του Πόντου, τον οποίο τιμούμε διαρκώς και αγωνιζόμαστε για τη δικαίωσή του.

 

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Θέλω και μπορώ: Μία πόλη του Πολιτισμού

Ως μέλος της παράταξης “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ” με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Ηλία, σας παρουσιάζω τα ‘θέλω’ μου για την πόλη και τους τρόπους που μπορούμε να τα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.

Σας διαβεβαιώνω ότι έχω και έχουμε, τη διάθεση, την ικανότητα αλλά και τη βούληση να κάνουμε τον Ασπρόπυργο, μία πόλη ασφαλή, καθαρή και ανθρώπινη. Μία πόλη του πολιτισμού και της ευημερίας, όπως αξίζει σε εμάς και τη νεολαία μας.

Θέλω… 

Μία πόλη του Πολιτισμού

Μπορώ…

Η δημιουργία “Τεχνόπολης” ως σημείο συνάντησης και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, η ανάδειξη αρχαιολογικών και ιστορικών σημείων της πόλης, όπως για παράδειγμα τα τείχη του Ασπρόπυργου, η επιδίωξη χρηματοδότησης ανασκαφών για την ανακάλυψη νέων, η ενίσχυση αλλά και η επέκταση των Πολιτιστικών εκδηλώσεων “Θριάσια” σε όλη την καλοκαιρινή περίοδο, με ένταξη σ’ αυτές και των παραδοσιακών πανηγυριών, η οργάνωση Ασπροπυργιώτικου καρναβαλιού με τη συμμετοχή συλλόγων αλλά και των Σχολείων της πόλης, είναι στοιχεία που δίνουν προστιθέμενη αξία στην πόλη μας και συμβάλλουν στην ενίσχυση της πολιτιστικής της ταυτότητας.

Επίσης χρήσιμη και πολλαπλά ωφέλιμη είναι η συνεργασία με όμορους Δήμους και κυρίως με τον Δήμο της Ελευσίνας που είναι η νέα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θέλω και μπορώ: Μία πόλη του Πολιτισμού

Θέλω και μπορώ: Μία “έξυπνη” πόλη

Ως μέλος της παράταξης “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ” με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Ηλία, σας παρουσιάζω τα ‘θέλω’ μου για την πόλη και τους τρόπους που μπορούμε να τα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.

Σας διαβεβαιώνω ότι έχω και έχουμε, τη διάθεση, την ικανότητα αλλά και τη βούληση να κάνουμε τον Ασπρόπυργο, μία πόλη ασφαλή, καθαρή και ανθρώπινη. Μία πόλη του πολιτισμού και της ευημερίας, όπως αξίζει σε εμάς και τη νεολαία μας.

Θέλω…

Μία “έξυπνη” πόλη

Μπορώ…

Η λειτουργία ηλεκτρονικού ΚΕΠ το οποίο θα εξαλείψει τους χρόνους αναμονής των πολιτών από τα γκισέ και τα γραφεία των υπηρεσιών του Δήμου, θα μειώσει τη γραφειοκρατία και παράλληλα θα διευκολύνει και το έργο των υπαλλήλων, είναι έργο πρώτιστης προτεραιότητας που μπορούμε να κάνουμε σχεδόν άμεσα. Επίσης  η δραστική αύξηση του φωτισμού και η τοποθέτηση ενεργειακών λαμπτήρων σε κάθε γωνιά του Δήμου, η τοποθέτηση συστημάτων τηλεματικού ελέγχου στην καθαριότητα, η δημιουργία και λειτουργία ηλεκτρονικών χώρων στάθμευσης, ο ηλεκτρονικός προγραμματισμός και έλεγχος της δημοτικής συγκοινωνίας, η δημιουργία ψηφιακού εμπορικού κέντρου, η εικονική περιήγηση στην πόλη, είναι μερικά από αυτά που θα μετατρέψουν την πόλη μας σε μία “ευφυή’ πόλη και θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και γενικότερα στη βιώσιμη ανάπτυξη.

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θέλω και μπορώ: Μία “έξυπνη” πόλη

Θέλω και μπορώ: Εξωστρέφεια, καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Ως μέλος της παράταξης “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ” με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Ηλία, σας παρουσιάζω τα ‘θέλω’ μου για την πόλη και τους τρόπους που μπορούμε να τα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.

Σας διαβεβαιώνω ότι έχω και έχουμε, τη διάθεση, την ικανότητα αλλά και τη βούληση να κάνουμε τον Ασπρόπυργο, μία πόλη ασφαλή, καθαρή και ανθρώπινη. Μία πόλη του πολιτισμού και της ευημερίας, όπως αξίζει σε εμάς και τη νεολαία μας.

Θέλω…

Εξωστρέφεια, καινοτομία και  επιχειρηματικότητα.

Μπορώ…

Με στρατηγικό σχεδιασμό και στοχευμένες μεθοδικές ενέργειες να κάνουμε τον Ασπρόπυργο συνώνυμο της διεθνούς επιχειρηματικότητας και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολικό.

Ο Ασπρόπυργος πέρα από Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο (Logistics Center), έχει όλες τις προδιαγραφές να αποκτήσει και ταυτότητα μεταποιητική, προσελκύοντας επενδύσεις με εντοπιότητα μεταποίησης.

Πως γίνεται αυτό;

Με σχεδιασμένες ενέργειες δημιουργούμε ένα ισχυρό διακριτό τίτλο για όλα τα προϊόντα που συσκευάζονται και μεταποιούνται στην περιοχή του Θριάσιου, όπως για παράδειγμα “Συναρμολόγηση στον Ασπρόπυργο, Ελλάδα’’ και διεθνή ονομασία Assembly in Aspropyrgos, Greece”.

Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν στην περιοχή γραμμές συναρμολόγησης αλλά και αποσυναρμολόγησης τεχνικών προϊόντων με τίτλο εντοπιότητας, Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί προστιθέμενη αξία στην περιοχή, θα αυξηθούν οι επενδύσεις αλλά και οι θέσεις εργασίας που είναι και το βασικό ζητούμενο για εκατοντάδες συμπολίτες μας που σήμερα αντιμετωπίζουν έντονα το φάσμα της ανεργίας.

Εκτός από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών σε όλους τους τομείς, θα χρειαστεί να επενδύσουμε και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Με εξωστρέφεια και καινοτομική επιχειρηματικότητα αντιστρέφουμε την εικόνα της μίζερης πόλης.

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θέλω και μπορώ: Εξωστρέφεια, καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Θέλω και μπορώ: Μία ανθρώπινη πόλη

Ως μέλος της παράταξης “Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ” με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Ηλία, σας παρουσιάζω τα ‘θέλω’ μου για την πόλη και τους τρόπους που μπορούμε να τα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ.

Σας διαβεβαιώνω ότι έχω και έχουμε, τη διάθεση, την ικανότητα αλλά και τη βούληση να κάνουμε τον Ασπρόπυργο, μία πόλη ασφαλή, καθαρή και ανθρώπινη. Μία πόλη του πολιτισμού και της ευημερίας, όπως αξίζει σε εμάς και τη νεολαία μας.

Θέλω…

Μία ανθρώπινη πόλη

Μπορώ…

Λύνοντας μικρά καθημερινά προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών, με ορθολογική διαχείριση της δημοτικής συγκοινωνίας, τη βελτίωση του κυκλοφοριακού, την αναβάθμιση του εμπορικού  κέντρου της πόλης ενισχύοντας και την αγορά της Γκορυτσάς, την κατασκευή και ανάπλαση χώρων πρασίνου, την ανακατασκευή και κατασκευή νέων Παιδικών χαρών, τη δημιουργία περισσότερων χώρων άθλησης, που θα εστιάζουν σε όλες τις ηλικίες και στα Άτομα με αναπηρία, με την κατασκευή Παιδικής Χαράς για ΑΜΕΑ και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την πραγματική, ουσιαστική και διαρκής στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, θα κάνουμε την πόλη μας ανθρώπινη.

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θέλω και μπορώ: Μία ανθρώπινη πόλη

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Αποτελεί υποχρέωση όλων μας, εάν θέλουμε να υπάρχει ισόρροπη λειτουργία των κοινωνιών, να στηρίξουμε πολύπλευρα τη μητέρα και τον ιερό της ρόλο. Είναι εκείνη που μας 
έφερε στη ζωή, μας καθοδήγησε, μας στήριξε στις δυσκολίες και στάθηκε αταλάντευτα δίπλα μας, προσφέροντας ανιδιοτελή αγάπη.
 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας την Κυριακή 12 Μαΐου, καλούμαστε να προβληματιστούμε για τις σημερινές συνθήκες διαβίωσης της εργαζόμενης μητέρας, της 
 
νεαρής μητέρας, της μητέρας που μεγαλώνει μόνη της το παιδί ή τα παιδιά της. Το απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, δυστυχώς δεν αποτρέπει την καταπίεση και 
 
την εκμετάλλευση, ενώ και οι αντιξοότητες της καθημερινότητας είναι πάρα πολλές.
 
Ο αγώνας για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, με τη μητέρα και τον ρόλο της στην πρώτη γραμμή των σκέψεων και των αποφάσεών μας, πρέπει να είναι διαρκής.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας