Category: Latest News

Άρθρο στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα και την αισθητική της πόλης “Νησίδες, αναψυχής, αθλητισμού και πρασίνου σε κάθε γωνιά του Ασπρόπυργου”»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς*

Ο Ασπρόπυργος είναι μία όμορφη πόλη. Ωστόσο η αισθητική της σε αρκετά σημεία την αδικεί. Η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου- και έχουμε την βαθιά πεποίθηση ότι θα είναι η παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τον Γιάννη Ηλία – θα κληθεί –μεταξύ άλλων – ν’ αλλάξει την εικόνα της. Στο πρόγραμμα που επεξεργάζεται η παράταξή μας προβλέπονται άμεσες μικρές παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σημείο του Ασπρόπυργου, που θα συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση
της πόλης.

Αυτό άλλωστε απαιτεί και μία σύγχρονη πόλη. Χώρους αθλητισμού, αναψυχής, πρασίνου, πλούσιους σε χρώμα. Στο πρόγραμμά μας θέτουμε τους στόχους της επόμενης ημέρας με την περαιτέρω αξιοποίηση των δημόσιων χώρων αλλά και την κινητοποίηση των νέων της πόλης μας διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για ακόμη περισσότερες αθλητικές δράσεις και προγράμματα, που θα τονώσουν τον λεγόμενο μαζικό αθλητισμό και θα επιφέρουν μία αποτελεσματικότερη αθλητική ανάπτυξη.

Για τη δημοτική παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τον Γιάννη Ηλία, η ‘ενεργοποίηση’ και προστασία του δημόσιου χώρου του Ασπρόπυργου αποτελούν πρώτιστες προτεραιότητες.

Εδώ αξίζει ν’ αναφερθεί ότι το προηγούμενο διάστημα είχε ανοίξει μία συζήτηση σε διάφορους Δήμους για τη σημασία του «αστικού βελονισμού» ως μοντέλου αστικής ανάπτυξης. Πρόκειται για το μοντέλο που υιοθετεί την προσέγγιση ότι μικρές, στοχευμένες παρεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία της πόλης μπορούν να επιφέρουν βελτίωση σε μεγάλη κλίμακα λόγω των πολλαπλασιαστικών τους
αποτελεσμάτων.

Προβλέπει π.χ. τη δημιουργία πολλών μικρών πάρκων, αντί ενός μεγάλου, με στόχο αυτές να λειτουργούν ως νησίδες  αισθητικής, αναψυχής και άθλησης σε κάθε γειτονιά.

Αισθητική αναβάθμιση

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ανάδειξη της περιοχής, η αισθητική και ποιοτική αναβάθμισή της, ενώ δημιουργείται κι ένα φιλικό, ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον χωρίς εξάρσεις και υπερβολές.

Η αισθητική αναβάθμιση και αναζωογόνηση μπορούν να προκληθούν βέβαια με περισσότερους τρόπους. Ένα θετικό παράδειγμα άμεσης αισθητικής παρέμβασης είναι εκείνο που μας παρουσίασε πρόσφατα μία ομάδα νέων ανθρώπων με διάθεση, όραμα και αγάπη για τον τόπο, στην οποία συμμετείχε η εκπαιδευτικός και συνυποψήφιά μας με την δημοτική παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» κα Χαρά Σολδάτου, όταν τα μέλη της έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στον αύλειο χώρο του Νηπιαγωγείου στο
οποίο εργάζονται.

Αυτή τη χαρούμενη εικόνα τη γεμάτη χρώματα και ζωντάνια θέλουμε να προσφέρουμε σε κάθε γειτονιά του Δήμου.

Χώροι άθλησης και αναψυχής

Σχεδιάζουμε την καλλιέργεια ανθόκηπων με ενδημική χλωρίδα, την κατασκευή νέων παιδικών χαρών αλλά και γηπέδων μπάσκετ 3Χ3 ώστε να παίζουν μικροί και μεγάλοι. Θέλουμε επίσης να χτίσουμε δεντρόσπιτα, παιχνιδότοπους, κάστρα και γενικά κατασκευές φιλικές για τα παιδιά. Να δημιουργήσουμε φιλόξενους χώρους κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για αναψυχή, άθληση και χαλάρωση από τους εντατικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, διότι η άσκηση είναι υγεία. Χώρους υψηλής αισθητικής που θα προσελκύουν τον κάθε συνδημότη μας αλλά και τον επισκέπτη.

Και όλα αυτά με ταυτόχρονη διασφάλιση της ασφαλής κυκλοφορίας των πεζών και των ΑΜΕΑ, με ηλεκτροφωτισμό και φύλαξη που θα συμπληρώνουν την εικόνα ανάπλασης και ασφάλειας στην πόλη μας.

Τα παραπάνω έργα, με βάση το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τον Γιάννη Ηλία, θα προστεθούν στα πεζοδρόμια αλλά και τους ποδηλατόδρομους που θα κατασκευάσουμε όπου αυτό είναι εφικτό.

Ανάλογες παρεμβάσεις σχεδιάζουμε και για το παραλιακό μέτωπο, με διάφορες προσθήκες που επεξεργαζόμαστε με μοναδικά διαμορφωμένους χώρους άθλησης και περιπάτου, όπου θα μπορεί ο καθένας να πιει τον καφέ του ή ν’ απολαύσει το γεύμα του, με θέα τη θάλασσα.

Με όραμα, σχέδιο και γνώση

Και όλα αυτά με σχέδιο, όραμα, γνώση, στρατηγική και αξιοποίηση κάθε προσφερόμενου χρηματοδοτικού εργαλείου! Παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλης της οικογένειας για άθληση και απόδραση από την καθημερινότητα, προχωράμε στον Ασπρόπυργο του αύριο!.

*Ο Κων/νος Μυλωνάς, είναι τεχνοκράτης – επιχειρηματίας, νυν και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ – Γιάννης Ηλίας»

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άρθρο στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Προτεραιότητα στην καθημερινότητα και την αισθητική της πόλης “Νησίδες, αναψυχής, αθλητισμού και πρασίνου σε κάθε γωνιά του Ασπρόπυργου”»

Άρθρο στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Ένα νέο μοντέλο βιώσιμης πόλης, η ‘έξυπνη πόλη’ είναι δυναμικά εδώ!»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς*

Στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης την οποία βιώνουμε ή της ψηφιακής επανάστασης όπως συνηθίζουμε να λέμε, αναπτύσσονται νέα μοντέλα βιώσιμων πόλεων, τα οποία καλούμαστε να μελετήσουμε και να αξιοποιήσουμε, εάν θέλουμε να κάνουμε μία δυναμική μετάβαση στη σύγχρονη εποχή.

Μία νέα εποχή όπου ο πολίτης και οι ανάγκες του, για καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες, πρέπει να τίθενται σε πρώτιστη προτεραιότητα.

Αυτό που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε ως δημοτική παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ- Γιάννης Ηλίας» από τη στιγμή που οι συμπολίτες μας δώσουν την εντολή να διοικήσουμε τον Δήμο, είναι να βάλουμε την ψηφιοποίηση στη ζωή της πόλης. Μέσα από σένσορες κι ένα έξυπνο δίκτυο, θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε συστήματα παροχής υπηρεσιών, επικοινωνίας με τους πολίτες, αξιοποίησης πόρων, μετρήσεων αλλά και διαχείρισης. Ψηφιακός μετασχηματισμός και Smart City με Σχέδιο και Στρατηγική!

Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, τα νέα μοντέλα βιώσιμων πόλεων που θέλουμε να εφαρμόσουμε, κινούνται γύρω από τον άξονα του “Smart City”, δηλαδή πόλεων που λειτουργούν με «έξυπνη οικονομία», «έξυπνη μετακίνηση», «έξυπνο περιβάλλον», «έξυπνους ανθρώπους» και «έξυπνη διαβίωση».

Για τα παραπάνω θ’ αναφέρω κάποια παραδείγματα για να γίνει περισσότερο κατανοητό στον απλό κόσμο τι ακριβώς θέλουμε να εφαρμόσουμε:

Για τις ανάγκες του Δήμου και των πολιτών θέλουμε και μπορούμε να
εγκαταστήσουμε:
✓ Έξυπνους κάδους απορριμμάτων που θα προάγουν την ανακύκλωση.
✓ Έξυπνο σύστημα διασφάλισης προσβασιμότητας ατόμων με κινητικά προβλήματα σε δημόσιους χώρους.
✓ Έξυπνες στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
✓ Έξυπνες διαβάσεις πεζών οι οποίες να είναι φιλικές προς ΑΜΕΑ.
✓ Ψηφιακή οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείρισης Δημοτικού στόλου οχημάτων.
✓ Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων.
✓ Έξυπνα συστήματα ηλεκτροφωτισμού.
✓ Έξυπνα συστήματα διαχείρισης θέσεων πάρκινγκ και κυκλοφορίας οχημάτων.
✓ Να φτιάξουμε έναν έξυπνο Οδηγό Πόλης/Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών.
✓ Να δημιουργήσουμε μία πλατφόρμα διαχείρισης παιδικών σταθμών, ενημέρωσης γονέων με smart εφαρμογή.
✓ Να προχωρήσουμε στην εγκατάσταση ‘έξυπνων’ συστημάτων μέτρησης ποιότητας αέρα στην επικράτεια του Δήμου.
✓ Μέσω ‘έξυπνων’ συστημάτων να μετράμε διαρκώς την ποιότητα των υδάτων (πόσιμου, άρδευσης, θαλάσσιου κλπ.)
✓ Να τοποθετήσουμε έξυπνο σύστημα προειδοποίησης και αντιμετώπισης κινδύνων (πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιάς, σεισμού κλπ.) εντός των ορίων του Δήμου.
✓ Να εγκαταστήσουμε σύστημα διαχείρισης αστικού πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων.
✓ Να δημιουργήσουμε Πλατφόρμα διαβούλευσης, σύστημα διαχείρισης Αιτημάτων Πολιτών, αλλά και διαχείρισης της δημοτικής συγκοινωνίας.

Η “Έξυπνη πόλη” όμως απαιτεί και ‘έξυπνα κτίρια’.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα από τα ανωτέρω έχουν τεθεί σε τροχιά υλοποίησης από τη νυν διοίκηση. Ο δικός μας στόχος είναι ν’ αλλάξουμε τις ταχύτητες υλοποίησης και να δρομολογήσουμε πολλά περισσότερα, γιατί το αύριο δεν μπορεί να περιμένει!

Smart-grid ready

Σήμερα οι τεχνολογίες ‘έξυπνων κτιρίων’ αλλά και η τεχνογνωσία που έχουμε, είναι παραπάνω από ικανές στο να μετατρέψουν και να παραδώσουν ένα απλό κτίριο σε smart-grid ready.

Όλα τα δημόσια και δημοτικά κτίρια μπορούν και πρέπει να ενταχθούν σε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης, ώστε να λειτουργούν στη βάση των ‘έξυπνων κτιρίων’. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να υποστηρίζουν και όλες τις παραπάνω εφαρμογές και δυνατότητες.

Οι νέοι, που είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, έχουν τον πρώτο λόγο σ’ αυτή την προσπάθεια.

Με βάση τα παραπάνω θα ήθελα να καλέσω τους συνδημότες μου αλλά και όλους τους αναγνώστες της έγκριτης εφημερίδας σας να κάνουν εικόνα στη σκέψη τους, την «Έξυπνη πόλη» και να αναρωτηθούν: Θα ήθελα να ζω σε μία τέτοια πόλη;

Και μπορούμε & θέλουμε και την αξίζουμε!

*Ο Κωνσταντίνος Μυλωνάς είναι δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ασπροπύργου, τεχνοκράτης επιχειρηματίας & εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ –Γιάννης Ηλίας».

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άρθρο στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Ένα νέο μοντέλο βιώσιμης πόλης, η ‘έξυπνη πόλη’ είναι δυναμικά εδώ!»

Συνέντευξη στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας του Ασπρόπυργου είναι αναγκαία συνθήκη»

«Στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι δείκτες του ρολογιού πρέπει να σημάνουν μία νέα εποχή» Το 2023 είναι η χρονιά των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων. Πέρα από τις εθνικές εκλογές, στις 8 Οκτωβρίου έχουν προγραμματιστεί κάλπες για την
Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην εφημερίδα μας μιλάει ένα έμπειρο, δυναμικό και ιδρυτικό στέλεχος της παράταξης «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ – Γιάννης Ηλίας», ο κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς.

Πρόκειται για έναν τεχνοκράτη επιχειρηματία, πολύ αγαπητό στην τοπική κοινωνία του Ασπρόπυργου, με ξεχωριστές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκλέγεται δημοτικός Σύμβουλος από το 2014 και γνωρίζει άριστα τόσο τα αυτοδιοικητικά θέματα όσο και τα ζητήματα της πόλης.

Ας δούμε τι μας είπε:

Κύριε Κωνσταντίνε Μυλωνά.
Δραστηριοποιείστε στον Ασπρόπυργο και είσαστε ένας πετυχημένος επιχειρηματίας. Τι είναι εκείνο που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Το εύκολο είναι να ‘κοιτάζεις τη δουλειά σου’ και να παρακολουθείς τα όσα συμβαίνουν στον τόπο σου από τον καναπέ σχολιάζοντας ενδεχομένως μέσω των social media τα όποια κακώς κείμενα. Το να λες εάν ήμουν εγώ διοίκηση θα έκανα ή θα άλλαζα το ένα ή το άλλο δεν γίνεται τίποτα’. Το ζητούμενο είναι να βγεις μπροστά, ν’ αναλάβεις δράση και δίνοντας το μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου να προτείνεις λύσεις και να προσπαθήσεις ν’ αλλάξεις όσα σε ενοχλούν. Όντας δημότης, εργαζόμενος, σύζυγος και κυρίως νέος πατέρας που για μένα αποτελεί κι ένα επιπλέον κίνητρο, εκτιμώ ότι δεν μπορώ να μένω αμέτοχος. Αισθάνομαι ότι πρέπει ν’ αγωνιστώ και μαζί με τον επικεφαλής κ. Γιάννη Ηλία, έναν άνθρωπο με εμπειρία, ήθος και όραμα για τον Δήμο, τη δυνατή και συνεχώς διευρυνόμενη ομάδα της παράταξης «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ- Γιάννης Ηλίας» και βέβαια μαζί με όλους τους συμπολίτες μας, να επιδιώξουμε ν’ αναβαθμίσουμε τον Δήμο μας.

«Η παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ –Γιάννης Ηλίας» είναι καθ’ όλα έτοιμη να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου»

Υπάρχει σχέδιο γι’ αυτό;

Και βέβαια υπάρχει. Είναι το πρόγραμμα της παράταξής μας, όπως το έχουμε επεξεργαστεί. Ο Ασπρόπυργος έχει σοβαρά ζητήματα που πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν αλλά και πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που χρειάζεται να αξιοποιηθούν. Από τη μια πλευρά, είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους που διαθέτει βουνό, πεδιάδα, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, παραλία, λίμνη και απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Επίσης παράγεται ένα υψηλότατο ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας καθώς αποτελεί ένα σοβαρότατο διαμετακομιστικό κέντρο. Από την άλλη, η επιστήμη και η τεχνολογία προσφέρουν σήμερα εξαιρετικές δυνατότητες. Θαυμάζουμε άλλους Δήμους που χρησιμοποιούν εξαιρετικές πρακτικές και έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Στο εξωτερικό επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί Δήμοι με επιτυχημένα παραδείγματα. Από τη χώρα μας θ’ αναφέρω το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων, που προβάλλεται και δικαιολογημένα- ως πρότυπο. Είναι προφανές ότι κι εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε μία «έξυπνη πόλη» που θα σέβεται το περιβάλλον, τον κάθε συμπολίτη ξεχωριστά, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα δίνει δυνατότητες αλλά και θα προσφέρει ευκαιρίες για όλους και πρωτίστως τους νέους. Θέλουμε τον Ασπρόπυργο στο ψηφιακό προσκήνιο.

«Branding & Rebranding:
Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας της πόλης είναι αναγκαία συνθήκη»

Η νέα διοίκηση του Δήμου Ασπρόπυργου τι θα πρέπει να θέσει
ως προτεραιότητα;

Το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει, πέρα από την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων της καθημερινότητας, είναι με σχέδιο, όραμα και στρατηγική ν’ αλλάξει την εικόνα της πόλης. Ο χαρακτηρισμός «πίσω αυλή της Αθήνας» που ακούμε συχνά, αδικεί κατάφωρα τον Δήμο μας. Ακόμη κι αν χρειαστεί να κοντραριστούμε με στερεότυπα, αδυναμίες και αντιλήψεις του χθες η εικόνα αυτή πρέπει ν’ αλλάξει. Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας της πόλης, αυτό που οι Άγγλοι ονομάζουν ως “rebranding”, με βάση την ιστορία, τον Πολιτισμό και τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, θεωρώ ότι είναι μία αναγκαία συνθήκη.
Είναι το νέο όχημα της αναπτυξιακής πορείας της προς το μέλλον. Θέλουμε και μπορούμε να φτιάξουμε έναν Δήμο ελκυστικό για επισκέπτες, τουρίστες και επενδυτές.

«Θέλουμε μία πόλη που διαρκώς να θέτει και να κερδίζει μικρά και μεγάλα στοιχήματα»

Κατά τη γνώμη σας ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η πόλη
του Ασπρόπυργου;

Πρώτα απ’ όλα θέλουμε μια πόλη με ισόρροπη και ουσιαστική ανάπτυξη όλων των συνοικιών της, Θέλουμε μία πόλη στην οποία:
• Nα ζούμε ανθρώπινα και να δημιουργούμε χωρίς το ένα να γίνεται σε βάρος του άλλου.
• Η διαφάνεια οι κανόνες και οι Νόμοι να εφαρμόζονται στο ακέραιο για όλους, χωρίς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.
• Να προσφέρονται διέξοδοι και να έχει χαρούμενη εικόνα, με ζωντάνια και με τους νέους δραστήριους και στην πρώτη γραμμή.
• Να οργανώνονται δράσεις που να προσθέτουν αξία και να ενισχύουν την πολιτιστική της ταυτότητα.
• Να στηρίζονται πολύπλευρα τα νέα ζευγάρια και κυρίως θ’ αντιλαμβάνεται το ρόλο της γυναίκας στη φρενίτιδα της καθημερινότητας.
• Η λίστα των ‘θέλων’ μας να είναι εναρμονισμένη με σύγχρονες ιδέες και αντιλήψεις!.
• Θέλουμε μια πόλη που να θέτει διαρκώς μικρά και μεγάλα στοιχήματα και να τα κερδίζει!

Το γεγονός ότι σήμερα ο Ασπρόπυργος αποτελεί σημείο αναφοράς για το εγχώριο αλλά και για το παγκόσμιο εμπόριο, είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη είναι ότι τα περιμένουμε όλα από ξένους επενδυτές.
Εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας, ο οποίος είναι οι γειτονιές που παίξαμε και μεγαλώσαμε, οι πατρογονικές μας εστίες, γιατί να μείνουμε παρατηρητές και να εναποθέσουμε τις ελπίδες και την προοπτική αυτού του τόπου σε κάποιους άλλους; Εμείς θα δράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!.
Τι κάνουμε για ν’ αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά καταστάσεις που δείχνουν ‘παγιωμένες’, όπως για παράδειγμα η παραβατικότητα; Πως ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας; Τους κινδύνους τους έχουμε
συνειδητοποιήσει; Όλα αυτά είναι ζητήματα πρώτιστης προτεραιότητας, που τα θέτουμε σταθερά ως παράταξη.

«Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης»

Κλείνοντας τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Εκείνο που θα ήθελα να υπογραμμίσω είναι ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου δεν χωράνε ρίσκα και πειραματισμοί. Προσωπικά εγώ, αλλά και όλα τα μέλη της παράταξής μας, θέλουμε να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ προς όλους τους συμπολίτες μας. Στις 9 Οκτωβρίου οι δείκτες του ρολογιού του Δήμου μας πρέπει να σημάνουν μία νέα ώρα, μία νέα εποχή!.
Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε όλες τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες, στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης και κυρίως στους νέους και ζητάμε, παρά τις όποιες διαφορές ή διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα οι οποίες είναι απόλυτα θεμιτές, να συμπορευτούν μαζί μας!..
Τους καλούμε να εμπιστευθούν την παράταξη «Ασπρόπυργος ΑλλάΖΟΥΜΕ-Γιάννης Ηλίας» και όλοι μαζί να χτίσουμε τον Ασπρόπυργο που ονειρευόμαστε!.
Τον Ασπρόπυργο που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [420.03 KB]

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνέντευξη στην εφημερίδα: “Δυτικά Νέα” – Κωνσταντίνος Μυλωνάς: «Ο επαναπροσδιορισμός της ταυτότητας του Ασπρόπυργου είναι αναγκαία συνθήκη»

Περί κυνικής ομολογίας αποτυχίας και ανικανότητας

Φτάνει πια… η παραβατικότητα στον Ασπρόπυργο δυστυχώς έχει αναβαθμιστεί σε εγκληματικότητα!

Το ότι η διοίκηση του Δήμου έχει χάσει προ πολλού τον έλεγχο της κατάστασης και πνέει τα λοίσθια το γνωρίζουμε όλοι οι …παροικούντες την Ιερουσαλήμ!. Μόνο ο απερχόμενος Δήμαρχος δείχνει να μην το έχει καταλάβει ακόμη…

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να στεγνώσει το μελάνι από τα  πρακτικά του τελευταίου τακτικού συμβουλίου (Τετάρτη 10 Οκτωβρίου) όπου μέλη της διοίκησης ομολόγησαν με τον πλέον απροκάλυπτο όσο και κυνικό τρόπο, την ανικανότητά τους στο θέμα της προστασίας των αθλητικών χώρων του Δήμου μας.

“Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τα γήπεδα και τις αθλητικές υποδομές. Τη μία ημέρα τα φτιάχνουμε και το ίδιο βράδυ γίνεται λεηλασία…”.

Την εξοργιστική αυτή ομολογία ανικανότητας της διοίκησης, να προστατεύσει τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, ακολούθησε  το περιστατικό βίας με τους υπαλλήλους του Δήμου, για να μας τονίσει ότι η παραβατικότητα στον Ασπρόπυργο δυστυχώς έχει αναβαθμιστεί σε εγκληματικότητα.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μίας θλιβερής κατάστασης. Της αδιάκοπης καύσης καλωδίων, της κλοπής δημοσίων αγαθών (νερό, ρεύμα), της διακίνησης ναρκωτικών, των παράνομων διαλυτηρίων, της παραβίασης στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, των κλοπών με απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής και τόσων άλλων έκνομων ενεργειών.

Και ενώ θα περιμέναμε -έστω και καθυστερημένα- από τη διοίκηση του Δήμου να αναλάβει δραστικές όσο και πολυδιάστατες πρωτοβουλίες, με λύπη διαπιστώσαμε στις 16/10/2018, ότι ούτε μία δυναμική κινητοποίηση δεν έχει την ικανότητα να οργανώσει…

Και δεν την έχει γιατί οι πολίτες δεν την εμπιστεύονται πλέον και θεωρούν αυτές τις κινητοποιήσεις προσχηματικές και εν πολλοίς υποκριτικές, που αποβλέπουν στην εκμαίευση της ψήφου στις εκλογές του Μαΐου. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το ολιγόλεπτο συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής οδού, βρεθήκαμε απελπιστικά λίγοι…

Εδώ θέλω να υπενθυμίσω ότι ως συνδυασμός «Ασπρόπυργος αλλαΖΟΥΜΕ» έχουμε καταθέσει τις προτάσεις του από τις 11/03/2015 (https://allazoyme.wordpress.com/2015/03/11/hmerida/#more-283) και αν και τις έχουμε επαναλάβει κατ’ επανάληψη υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος, εντούτοις ποτέ δεν βρήκαμε αφτιά ανοικτά. Oι προτάσεις μας συγκεκριμένα όπως παρουσιάστηκαν στις 11/03/2015:

 • Δημοσιοποίηση και ανάδειξη του προβλήματος προς όλες τις κατευθύνσεις
 • Συνεργασία με εταιρίες φύλαξης (σεκιούριτι) οι οποίες θα φυλάσσουν όλες τις περιοχές και τις γειτονιές του Ασπροπύργου, σε άμεση συνεργασία με την Αστυνομία και το Δήμο
 • Ενίσχυση της αστυνόμευσης, αύξηση της δύναμης και επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος για αποδοτικότερη επιτήρηση
 • Εφαρμογή του νόμου και των δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί
 • Στήριξη των δικαστικών αγώνων των συνδημοτών μας
 • Επίσπευση της διαδικασίας του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που έχει τελματώσει εδώ και πολλά χρόνια
 • Καθαρισμό και φωτισμό όλων των δημοτικών και δημόσιων χώρων
 • Απομάκρυνση παράνομων δραστηριοτήτων (διαλυτήρια, σκραπ κλπ) και αυστηροποίηση των ελέγχων
 • 24ωρη τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών για άμεση παρέμβαση, σε συνεργασία με την Αστυνομία
 • Ευαισθητοποίηση όλων των κατοίκων του Ασπροπύργου γιατί το πρόβλημα δεν αφορά μόνο όσους το αντιμετωπίζουν τώρα. Το πρόβλημα γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα.
 • Συνεργασία με τους όμορους Δήμους που αντιμετωπίζουν ομοειδή προβλήματα

Παρότι το πρόβλημα είναι και σοβαρό και δυσεπίλυτο εμείς θεωρούμε ότι η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπισθεί με αποτελεσματικό τρόπο, όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες πόλεις στον κόσμο.  Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται βούληση και κυρίως μία διοίκηση που θα λειτουργεί στη βάση ενός ολοκληρωμένου και συντεταγμένου σχεδίου με στόχο την πολυεπίπεδη ανάπτυξη, την μετεξέλιξη και εν γένει την αναβάθμιση του τόπου μας.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι. Ήρθε η ώρα να δράσουμε. Να σχεδιάσουμε και να εκτελέσουμε. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με το παλιό, το εμπειρικό και ξεπερασμένο.

Ήρθε η ώρα να τα αλλάξουμε όλα. Εκτός από την ιστορία και τις παραδόσεις μας.

Ο κόσμος αλλάζει! Εμείς;

Μυλωνάς Κωνσταντίνος – Δημοτικός Σύμβουλος συνδυασμού «Ασπρόπυργος ΑλλαΖΟΥΜΕ».

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Περί κυνικής ομολογίας αποτυχίας και ανικανότητας

Εγκληματική είναι (και) η αδιαφορία για την εγκληματικότητα…

“Γιατί τέτοια αδιαφορία;”

Το τραγικό γεγονός του θανάτου του μικρού Μάριου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, πέρα από τη θλίψη και την οδύνη, (ξανα)φέρνει στην επιφάνεια το έντονο πρόβλημα εγκληματικότητας που ταλανίζει επί σειρά ετών την περιοχή μας.

Τα περιστατικά αυτά αναδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό και τραγικό παράλληλα τρόπο, την έλλειψη ουσιαστικής αστυνόμευσης και πρόληψης της εγκληματικότητας ή και της παραβατικότητας που είναι καθημερινό φαινόμενο. Είναι η απόδειξη ότι οι διάφορες σπείρες μπορούν και δρουν ανεξέλεγκτα, αφού γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να τους εμποδίσει, με τον πολίτη να νιώθει εντελώς απροστάτευτος και εκτεθειμένος.

Και όμως το θέμα της αστυνόμευσης μπορεί να λυθεί αρκεί να υπάρχει η ανάλογη βούληση.

Αφενός από τα κατά Νόμο αρμόδια όργανα του κράτους και τα στελέχη τους και αφετέρου από αφετέρου από τον Δήμο.

Η αδράνεια δυστυχώς είναι γενική και δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται απλώς για ανικανότητα… Ίσως μία ειδική έρευνα να απαντούσε στο ερώτημα “Γιατί τέτοια αδιαφορία;” και να απέδιδε και συγκεκριμένες ευθύνες.

Προτάσεις

Με τις σκέψεις αυτές, επανέρχομαι στο καυτό θέμα της ελλιπέστατης και ανεπαρκέστατης αστυνόμευσης στην περιοχή μας, κάτι που αποτελεί γενική παραδοχή και επιβεβαιώνεται από καθημερινά περιστατικά. Άλλωστε το βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας είναι γεμάτο και αδιάψευστος μάρτυρας.
Ταυτόχρονα θέλω να καταθέσω αγωνιώδη παράκληση προς την Πολιτεία και τον Δήμο.

Προς την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής αλλά και στη λειτουργία νέων όπου αυτό κριθεί επιχειρησιακά απαραίτητο και προς τον Δήμο να αυξήσει τον φωτισμό ακόμη και στην πιο απόκρυφη γωνιά της πόλης, να προχωρήσει σε συνεργασία με την αστυνομία, σε ηλεκτρονικούς ελέγχους των επίφοβων για εκδήλωση παραβατικότητας ή εγκληματικότητας σημείων, να προσλάβει εταιρία φύλαξης που θα περιπολεί καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου και γενικά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για να εμπεδωθεί επιτέλους το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.

Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να συμβεί για να γίνει αντιληπτό ότι η κατάσταση στην περιοχή μας είναι δραματική. Ας επιδειχθεί επιτέλους η ελάχιστη ευαισθησία και ευθιξία της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Δεν πάει άλλο…

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγκληματική είναι (και) η αδιαφορία για την εγκληματικότητα…

Η μάστιγα των ναρκωτικών είναι εδώ και μας καλεί να δράσουμε…

Τα έχουν ονομάσει ‘σύγχρονη μάστιγα’ κυρίως των νέων. Τον μεγαλύτερο μαζί με το AIDS εφιάλτη των γονιών σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος φυσικά για τα ναρκωτικά και τις λοιπές εξαρτησιογόνες ουσίες. Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα που παίρνει ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις. Ο Ασπρόπυργος υποφέρει πολύπλευρα από αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα. Όχι μόνο λόγω της εξάρτησης πολλών νέων ανθρώπων, αλλά και γιατί συχνά -πυκνά η αστυνομία ανακαλύπτει κάποιο ‘εργαστήριο’ επεξεργασίας ή κάποια αποθήκη με ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι η πόλη μας χρησιμοποιείται και ως κέντρο επεξεργασίας και διακίνησης. Η υπόθεση με την σύλληψη του 27χρονου Αλβανού με το ψευδώνυμο “Μαραντόνα” και της ‘παρέας’ του, στον οικισμό Νέα Ζωή, οι οποίοι φέρονταν να διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες πόλεις της χώρας, είναι ακόμη έντονα χαραγμένη στη μνήμη μας.

Το αν ή ποιοι ενθαρρύνουν συμπεριφορές και καθεστώτα «Ζωνιανών» στην περιοχή μας, αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να  το εξετάσει και να το αντιμετωπίσει η Πολιτεία. Το ζήτημα όμως είναι τι κάνουμε εμείς, ως Δήμος και ως πολίτες για να περιορίσουμε αυτή τη μάστιγα  και να σώσουμε τα παιδιά μας;  Θα ήταν ευχής έργο να καταφέρουμε να την εξαλείψουμε.

Η πρόληψη, η ενημέρωση κυρίως μέσω της εκπαίδευσης αλλά και των ΜΜΕ, οι πολιτικές απεξάρτησης και επανένταξης, η προσπάθεια στροφής της νεολαίας μας στο μαζικό λαϊκό Αθλητισμό, η ανάπτυξη του σχολικού Αθλητισμού είναι μέτρα που τόσο η Πολιτεία όσο και ο Δήμος, οφείλουν να προωθούν αδιάκοπα και ανεξαρτήτως κόστους.

Η Πολιτεία μέσω των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης οφείλει να είναι συνεχώς στραμμένη στο κυνήγι και την παραδειγματική τιμωρία των καλλιεργητών και των εμπόρων ναρκωτικών και όχι των χρηστών, οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια και προγράμματα απεξάρτησης. Στην κατεύθυνση αυτή οποιαδήποτε φαινόμενα διαφθοράς, ανοχής, διαπλοκής και συγκάλυψης, είναι αυστηρώς απαγορευτικά.

Ο Δήμος από την άλλη οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με κέντρα απεξάρτησης, όπως είναι ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ κ.ά, και ταυτόχρονα να οργανώνει ενημερωτικές ημερίδες και αθλητικές δραστηριότητες και να προωθεί δράσεις αποτροπής των νέων από τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Τι γίνεται σήμερα απ’ όλα αυτά; Ελάχιστα για να μην πούμε απολύτως τίποτε και θεωρηθούμε μηδενιστές. Τα ναρκωτικά δυστυχώς είναι εδώ και οι χρήστες αντιμετωπίζονται ως θέματα ταμπού από την τοπική κοινωνία. Με τον τρόπο αυτό όμως τα προβλήματα δεν κρύβονται αντίθετα συνεχώς αμβλύνονται. Επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό και αφορά την πόλη που ζούμε, δραστηριοποιούμαστε και ονειρευόμαστε, για εμάς και τα παιδιά μας, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γίνουμε πιο αποφασιστικοί όλοι μας. Δήμος και κοινωνία χρειάζεται να λάβουμε άμεσα αποφάσεις και κυρίως να προχωρήσουμε σε δράσεις. Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε άλλο. Κάθε αναβολή ή καθυστέρηση ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων, φοβάμαι ότι θα είναι πολύ δυσάρεστη.

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η μάστιγα των ναρκωτικών είναι εδώ και μας καλεί να δράσουμε…

Ασπρόπυργος η πόλη της καρδιάς μας

Ο Ασπρόπυργος, πόλη της άλλοτε επαρχίας Μεγαρίδας, είναι κτισμένος δίπλα στον δήμο Θρίας της Οινηίδας της Αρχαίας Αθήνας. Απέχει περίπου 18 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και περίπου πέντε χιλιόμετρα από την Ελευσίνα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός της είναι λίγο πάνω από τους 30.000 κατοίκους. Έχει έκταση 101,9 τ.χλμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας δίνει η ελληνική wikipedia: «η πρωιμότερη παρουσία κατοίκησης στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου ανάγεται στα νεολιθικά χρόνια και εντοπίζεται στην θέση Στεφάνι. Στα νοτιοανατολικά της πόλης η οικιστική ανάπτυξη ξεκίνησε σε περιορισμένη κλίμακα κατά την γεωμετρική και την πρώιμη αρχαϊκή εποχή (9ος-7ος αιώνας π.Χ.). Μετά πολιτειακή μεταρρύθμιση του Κλεισθένη στα τέλη του 6ου αιώνα η περιοχή αποτέλεσε την παραλιακή τριττύ* της Οινηίδας φυλής. Απο τον 5ο αιώνα π.Χ. έως και τα ρωμαϊκά χρόνια, η κατοίκηση στην περιοχή υπήρξε ιδιαίτερα ανεπτυγμένη».

Ο Ασπρόπυργος είναι μία πόλη κάπως παρεξηγημένη. Μπορεί να κρύβει ατέλειες αλλά είναι μία όμορφη πόλη. Τραγουδάει εξίσου καλά, αρβανίτικα, ηπειρώτικα, ποντιακά και κρητικά !. Είναι ανοιχτή στο διαφορετικό. «Χωράει» και ενσωματώνει χωρίς να συνθλίβει… Αν χρειάζεται κάτι αυτό είναι έργα υποδομής με σχεδιασμό και προσανατολισμό. Και βέβαια περισσότερο «φως». ‘Φως’ στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, σε δράσεις ανθρωπιάς., στην καταπολέμηση της ανεργίας. Φως και στα ‘σκοτεινά’ σημεία της πόλης που δημιουργούν ανασφάλεια στον πολίτη. Χρειάζονται πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας που είναι και το μείζων ζήτημα της περιοχής. Αυτά με την προσπάθεια και το σωστό προγραμματισμό μπορούν να αντιμετωπιστούν. Δεν της λείπει η ‘ψυχή’. Οι Ασπροπύργιοι άλλωστε ήταν πάντα αγωνιστές. Είναι αναγνωρισμένος ο σημαντικός ρόλος που έπαιξαν στην επανάσταση του ’21, όπως είναι γνωστό και το ότι ο Ασπρόπυργος, ήταν και από τις πρώτες πόλεις, όχι μόνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και σε όλη τη χώρα, που πρόβαλαν σθεναρή αντίσταση στη γερμανική κατοχή. Αυτή τη στιγμή η πόλη μας βρίσκεται στο μεταίχμιο ενός κόσμου που αλλάζει και δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία…

Εκείνο που χρειάζεται είναι να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήμα για να νιώσει άνετα… Η παραλιακή ζώνη του δήμου η οποία εκτείνεται ανάμεσα στον ναυπηγικό χώρο του Σκαραμαγκά και την παραλία της Ελευσίνας, μένει χρόνια αποκομμένη από την πόλη και το παρελθόν της. Αυτή είναι μία πληγή που χρειάζεται επούλωση. Οι προοπτικές ανάπτυξής της είναι τεράστιες. Συνδέεται οδικά και σιδηροδρομικά με την Αθήνα και μπορεί άνετα να γίνει σημείο αναφοράς και πόλος έλξης.

Ο στόχος και το όνειρο υπάρχουν. Το ταξίδι είναι μπροστά μας…!

* θεσμός και μονάδα διοικητικής υποδιαίρεση της φυλής κατά τον Κλεισθένη

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ασπρόπυργος η πόλη της καρδιάς μας

Μέχρι πότε θα ‘σερνόμαστε’ κάτω από τον πήχη;

Κάθε σύγχρονη πόλη, που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες, οφείλει να παρέχει δυνατότητες και ευκαιρίες δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου στους κατοίκους και να προάγει την προσωπική τους υγεία. Τον ρόλο αυτό μπορεί να τον παίξει θαυμάσια ο Αθλητισμός ο οποίος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προτίμηση της πλειονότητας των πολιτών, όλων των ηλικιών.

Είναι ένα κοινωνικό αγαθό, το οποίο προάγει την ψυχική, πνευματική και σωματική υγεία. Και όταν μιλάμε για Αθλητισμό δεν αναφερόμαστε μόνο στο σωματειακό, αλλά περισσότερο στο σχολικό και τον μαζικό, όπου και στον τομέα αυτό, τα όσα βλέπουμε να οργανώνονται στον Ασπρόπυργο είναι δυστυχώς ελάχιστα και αποσπασματικά.

Ξεκινώντας από τις υποδομές διαπιστώνουμε, είτε κακοτεχνίες, είτε, στην καλύτερη των περιπτώσεων αδράνεια στον τομέα της συντήρησης, με αποτέλεσμα όταν τα πράγματα φτάνουν στο μη περαιτέρω, να ‘τρέχουμε’ εκ των υστέρων να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, σπαταλώντας υπερ-πολλαπλάσια χρήματα για την αποκατάστασή τους.

Αυτά τα χρήματα φυσικά θα μπορούσαν να διατεθούν γι’ άλλες ανάγκες και προτεραιότητες. Βλέπουμε γήπεδα μη εύχρηστα και φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία επίσης δεν καλύπτουν τις ανάγκες άθλησης όλων των συμπολιτών μας και των τοπικών σωματείων.

Από αισθητική πλευρά και αρχιτεκτονική ας μην μιλήσουμε καλύτερα…

Οι φιλότιμες και αξιέπαινες ομολογουμένως περιπτώσεις ιδιωτών, τους οποίους θα χαρακτηρίζαμε “σύγχρονους ευεργέτες” που αναλαμβάνουν να βοηθήσουν, απλώς μας ‘ξυπνούν’ από τη …θερινή ραστώνη. Ακόμη κι αυτές οι δυσλειτουργικές υποδομές όμως, αλλά και οι εγκαταστάσεις που ανακαινιστήκαν, παραμένουν είτε «κλειστές» είτε  αναξιοποίητες. Είναι αφύλακτες και στο έλεος των ‘βανδάλων’. Έτσι σπαταλώνται και πάλι χρήματα επειδή δεν υπάρχει καμία πρόνοια και φροντίδα για την προστασία τους. Ένας απέραντος φαύλος κύκλος!.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι και στον Αθλητισμό, απουσιάζει ο στρατηγικός σχεδιασμός για την εξασφάλιση και λειτουργία ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου δικτύου υποδομών που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών των συμπολιτών μας και των απαιτήσεων μαζικής άθλησης, ο οποίος ταυτόχρονα θα ενισχύει κάθε ερασιτεχνική, σχολική και σωματειακή δραστηριότητα.

Συστηματικά και οργανωμένα προγράμματα άθλησης για παιδιά αλλά και για ΑμεΑ δυστυχώς δεν υπάρχουν…Ο δήμος μας επισκιάζεται από τις ομολογουμένως δραστήριες εθελοντικές ομάδες της πολης μας. Αντί να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο συμβιβάζεται και   ικανοποιείται σε εκείνο του κομπάρσου!

Απουσιάζει με λίγα λόγια η άλλη πρόταση…

Εκείνη που θα κάνει την πόλη βιώσιμη και ανθρώπινη και τη ‘ματιά’ του πολίτη και του επισκέπτη διαφορετική. Μέσα από το περπάτημα και την ποδηλατοδρόμηση ο πολίτης ‘ξαναγνωρίζει’ την πόλη. Ανακαλύπτει και πάλι την κάθε της γωνιά και ‘συνδέει’ τις γειτονιές της. Αυτό όμως μόνο μία υπεύθυνη και σκεπτόμενη διοίκηση μπορεί να το αντιληφθεί και να το σχεδιάσει.

Υπάρχουν πολλά θετικά παραδείγματα άλλων πόλεων. Προηγούμενες διοικήσεις είχαν μεριμνήσει για την κατασκευή πεζόδρομων, οι οποίοι σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί…

Όποιος επιχειρήσει να περπατήσει στους πεζόδρομους διέλευσης θα απογοητευτεί πλήρως, ενώ μπορεί και να κινδυνεύσει να τυφλωθεί από τα κλαδιά των δέντρων διότι ποτέ δεν υπήρξε η δέουσα φροντίδα.

Σε όλη την πόλη δεν υπάρχει ένα αξιοπρεπές πάρκο. Ένα σημείο αναφοράς. Υπάρχει κόσμος που επιζητά υποδομές για περπάτημα, για ποδήλατο, για άθληση γενικότερα και δεν βρίσκει. Τώρα πηγαίνει κάτι να γίνει με την ανακαίνιση (σ.σ. το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και ένα μέρος από τον Δήμο) με το πάρκο Γκόρυτσας. Το πάρκο στα νεόκτιστα έχει εγκαταλειφθεί πλήρως,  όπως και το κλειστό γυμναστήριο το οποίο ανακαινίστηκε και στη συνέχεια αφέθηκε στην τύχη του με αποτέλεσμα τη  λεηλάτησή του…

Η ανάληψη οργανώσεων τουρνουά ομαδικών αλλά και ατομικών αθλημάτων καθώς και η διοργάνωση πανελλαδικού εύρους αγωνιστικών εκδηλώσεων, που θα προσελκύσουν αθλητές από άλλες περιοχές, ακόμη κι από άλλες χώρες και θα δώσουν κίνητρο αλλά και μία υγιή διέξοδο στους νέους του Δήμου μας, αποτελεί είδος προς εξαφάνιση, αν όχι …όνειρο απατηλό!

Κλείνοντας θα λέγαμε ότι -δυστυχώς-  ο αθλητισμός και ειδικά ο μαζικός, είναι μία πολύ ‘πονεμένη’ ιστορία για τον Δήμο μας, που στερεί σε σημαντικό βαθμό απ’ όλους μας -και κυρίως τους νέους- το βασικότερο συστατικό της προσωπικής υγείας, την άθληση!.

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μέχρι πότε θα ‘σερνόμαστε’ κάτω από τον πήχη;

Απροστάτευτοι και… αδικαιολόγητοι!

Μηδαμινή προστασία έχουμε οι κάτοικοι του Ασπροπύργου και ιδιαίτερα η εγγύτερη συνοικία των Νεοκτιστων , σε περίπτωση ατυχήματος σε κάποιες από τις επιχειρήσεις της περιοχής νευραλγικής σημασίας όπως ΕΛΠΕ-ΠΕΤΡΟΛΑ .

Αυτό είναι κάτι που, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχτηκε ο κ. Μελετίου σε ερώτηση που υπέβαλα ο ίδιος, προς την διοίκηση κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση του β σταδίου του Γ.Π.Σ.

Όταν λοιπόν, ρώτησα εάν υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία κόμβου διαφυγής των πολιτών σε περίπτωση ατυχήματος, η απάντηση ήταν ότι “αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβλέψουν οι …επιχειρήσεις” οι οποίες όμως, όπως παραδέχτηκε στη συνέχεια, δεν το έχουν πάρει και πολύ στα σοβαρά…

Ανάφερε μόνο τον οδικό άξονα από Βορρά προς Νότο και ότι όταν… εδεήσει να επισκεφτεί την πόλη ο κ. Σπίρτζης θα του θέσει το θέμα σύνδεσης της περιφερειακής Αιγάλεω με τον κόμβο Σχιστού.

Βέβαια επιχείρησε να ρίξει το μπαλάκι και στην Περιφέρεια Αττικής αλλά η ευθύνη κατασκευής κόμβου διαφυγής και προστασίας των πολιτών είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη των Δήμων.

Με την υποσημείωση ότι δεν θέλουμε να κινδυνολογήσουμε αλλά να επιστήσουμε την προσοχή για ένα τόσο σοβαρό θέμα, θα πούμε ότι η αδιαφορία της διοίκησης είναι αδικαιολόγητη και μακάρι να μην αποδειχτεί ποτέ και εγκληματική…

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απροστάτευτοι και… αδικαιολόγητοι!

Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι είναι πάντα εδώ…

Η πασίγνωστη όσο και διαχρονική παράσταση “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη, ανέβηκε στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ “Θριάσια 2017”. Συγκλονιστική, δίχως άλλο, η σκηνοθεσία και η παρουσίαση του Αιμίλιου Χειλάκη αλλά και όλων των συντελεστών της παράστασης.

Εκπληκτικά τα διδάγματα, με έντονο το πολιτικό περιεχόμενο. Μοιραίοι και οι συνειρμοί όπως και οι συγκρίσεις με το σήμερα.

Διαχρονικά οι κατέχοντες την εξουσία άγονταν και φέρονταν από τις φιλοδοξίες τους αλλά και από τις ‘αβασάνιστες’ βουλές και προτροπές του όχλου. Αρκούσε η εφεύρεση ενός ‘πατριωτικού’ άλλοθι για να επιβληθούν θυσίες…ακόμη και οι πιο αυστηρές.

Η κόρη του βασιλιά Αγαμέμνονα, που θα δεχτεί να θυσιαστεί για να φυσήξει ούριος άνεμος και να φύγουν από το λιμάνι της Αυλίδας τα καράβια των Ελλήνων, το λέει καθαρά:«Για τα λάφυρα της Τροίας με σκοτώνετε, όχι για την Ελλάδα».

Το χειρότερο των μηνυμάτων; Ο άνθρωπος συνήθιζε σε άνομες πράξεις και τις θεωρούσε φυσιολογικές και θεμιτές μπροστά στην επίτευξη μάταιων φιλοδοξιών.

Υπάρχει όμως και μία σοφή προτροπή για όλους μας: Μία ζωή έχουμε, τουλάχιστον ας τη ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

Όσο για τους κατέχοντες εξουσία, πάντα θα βρίσκουν έναν λόγο να δικαιολογούν άνομες πράξεις τους και πάντα θα ζητούν θυσίες και ‘θύματα’…

Αλήθεια, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε ο απερίσκεπτος όχλος;

*Κάθε ομοιότητα των μηνυμάτων της παράστασης με σημερινές καταστάσεις είναι εντελώς… συμπτωματική! Το είπε και ο…Ευριπίδης!

/ In / By prootos / Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι είναι πάντα εδώ…